Pelmeenivorm on ehk esmapilgul isegi ootamatu retseptiidee, aga tegelikult väga mõnus ja kiire argiõhtune roog, mille saab lihtsa vaevaga ja käepärastest koostisainetest valmis teha ja mis maitseb tõenäoliselt kõigile alates pere väiksematest kuni vanavanemateni välja.

Mozzarella juustu all kooreses munasegus küpsenud pelmeenid on maitsvaks vahelduseks tavalistele keedetud või praetud pelmeenidele. Siin vormis kasutasin Vici kanaliha, juustu ja puravikega pelmeene, mille puhul on plussiks see, et täidise hulk on tervelt 60% ja täidis on keeratud hästi õhukese taina sisse. Ehk siis minu hinnangul on mõnusad just need pelmeenid, kus tainas hästi õhuke ja täidisega ei ole koonerdatud. Täpselt sellised pelmeenid saidki kooreses vormis juustukatte all valmis küpsetatud.

Mozzarellakatte all küpsenud pelmeenivorm

Aeg kokku 1 hour
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 400 g Vici pelmeene kana juustu ja seentega
  • 200 jupp porrulauku valge osa, hakituna
  • 100 g kirsstomateid poolitatuna
  • 3 dl köögikoort
  • 3 muna
  • 200 g mozzarella juustu riivituna või tükkideks rebituna
  • Soola ja pipart
  • Praadimiseks õli
  • Värskeid ürte nt basiilik, tüümian, petersell

Valmistamine

  • Kuumuta pannil õli ja hauta porrulauku keskmisel kuumusel mõned minutid kuni see on klaasjas. Ära pruunista. Tõsta ahjuvormi ja laota porru sinna põhjale ühtlase kihina. Lao porru peale pelmeenid. Puista pelmeenide vahele kirsstomateid. Klopi kausis lahti munad ja lisa sinna siis koor ning umbes pool riivitud mozzarella juustust. Maitsesta segu soola ja pipraga ning soovi korral ka hakitud värskete ürtidega. Kalla segu pelmeenidele. Puista peale ülejäänud mozzarella ja tõsta vormi siis eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde umbes 45-50 minutiks või seni, kuni vorm on kuldne ja juust sulanud. Tõsta ahjust, puista peale veel hakitud värskeid ürte ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös VICI-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.