Satsebali kaste on Gruusia köögist pärit sealkandis väga levinud kaste, mis sobib hästi lihaga, aga ka kartuliga ja loomulikult ka lambalihatäidisega hinkaalidega. Kaukasuse maitsed oma kõige ehedamal moel! Keeda satsebalit kohe suurem kogus, sest oht sõltuvusse sattuda on täiesti olemas. Säti seda potikleepsude moel valmistatud hinkaalide juurde, millele on puistatud peale veidi hakitud Kreeka pähkleid ja koriandrit, mis kuuluvad ka kindlasti Gruusia köögi juurde.
NIPP! Kui sul pole mahti satsebali kastet ise valmistada, haara koos hinkaalidega poes juba valmiskujul müüdav satsebali kaste. Nii saad loetud minutitega maitsva kõhutäie valmistada.
Lambalihaga hinkaalid satsebali kastmega
NIPP! Kui sul pole mahti satsebali kastet ise valmistada, haara koos hinkaalidega poes juba valmiskujul müüdav satsebali kaste. Nii saad loetud minutitega maitsva kõhutäie valmistada.
Portsjonit 2
Koostisosad
- 1 pakk Viči lambalihaga pelmeene
- Õli praadimiseks
- Serveerimiseks hakitud Kreeka pähkleid ja värsket koriandrit
- Satsebali kaste:
- 1 väiksem sibul hakituna
- 2-3 küüslauguküünt hakituna
- 30 ml õli
- 0,5 kg hästi küpseid tomateid või 1 purk ehk 400 g purustatud tomateid
- 1 tl paprikapulbrit
- 1 tl jahtavatud koriandrit
- 0,5 tl tšillipulbrit
- Soola ja pipart
- Veidi suhkrut
Valmistamine
- Kuumuta pannil õli ning hauta keskmisel kuumusel sibul ja küüslauk õlis pehmeks. Lisa pannile tükeldatud tomatid. Lase keema tõusta, kata pott või pann kaanega ning hauta vaiksel kuumusel ca 45 minutit. Püreesta saumikseriga või köögikombainis ning kalla siis tagasi pannile. Lisa paprikapulber, koriander, tšillipulber, maitsesta soola, pipra ning tibakese suhkruga ning lase veel kümmekond minutit podiseda. Kontrolli maitseid.
- Kuumuta pannil õli. Aseta hinkaalid pannile kuuma õli sisse. Prae umbkaudu 4-5 minutit, kuni hinkaalide alumine külg on kuldne. Kalla siis pannile ca 1 dl vett, kata pann kaanega ja auruta ca 5-7 minutit, kuni hinkaalid on läbi kuumenenud.
- Serveeri hinkaale koos satsebali kastmega ja puista serveerides peale hakitud Kreeka pähkleid ja värsket koriandrit.
Postitus sündis koostöös VIČI-ga.
Vasta