Tegin täna oma lemmikut rabarberi-ingveri-toorjuustu kooki.
Koogi jaoks läheb vaja:
Põhi:
150 grammi Digestive küpsiseid
50 grammi sulatatud võid
1 tl jahvatatud ingverit (soovituslik)
Täidis:
0,5 kg rabarberit
2 dl suhkrut
Pöidlasuurune jupp riivitud ingverit
450 grammi toorjuustu
400 grammi magusat kohupiimapastat
4 muna
2 spl tärklist
Kate:
100 grammi hapukoort
paar lusikatäit hapukoort + pool teelusikatäit vaniljesuhkrut
Põhja jaoks purusta küpsised köögikombainis ning sega sulavõi ja ingveriga. Kata lahtikäiva vormi põhi küpsetuspaberiga ja suru küpsisepuru vormi põhjale.
Täidise jaoks lõika rabarber tükkideks, koori ja riivi ingver ning keeda koos suhkruga ca 15 minutit. Jahuta segu.
Vahusta toorjuust koos kohupiimaga, lisa ükshaaval munad, rabarberi-ingveri moos ning sõelu hulka tärklis (jälgi, et tärklis tükki ei jääks). Vala põhjale ning küpseta ahjus 175 kraadi juures vähemalt tund kuni 1 tund ja 20 minutit. Kui kook hakkab pealt liialt pruunistuma, alanda kuumust, kuid ära võta liiga vara kooki välja.
Katte jaoks sega hapukoor suhkru ja vaniljesuhkruga ning kalla/määri see koogile. Pane veel 5-7 minutiks ahju, et kate taheneks. Lase koogil jahtuda ja kaunista maasikatega.
Tänud minu armsale naabrinaisele Edithile, kes mind kepsakate värskete rabarberitega varustas. Näevad teised mõnusalt teismelised välja – mahlased, vurtsused, energiast paukuvad.
Oi ma armastan rabarberit! Ära jõudsin oodata selle hooaja!
Retsept ilmus 2010 juunikuises Oma Maitse ajakirjas
Vasta