Kirsi clafoutis

Esileht / Määramata / Kirsi clafoutis

Clafoutis on Prantsusmaalt 19. sajandist pärit magusroog, mida küpsetati ahjude järelkuumuses ning oma olemuselt on ta midagi pudingu ja koogi vahepealset. Või siis ahjupannkook marjadega. Või marjavorm. Hea kerge mõnus magusroog, mida saab teha erinevate marjade ja puuviljadega. Ühe tikri clafoutis retsepti olen ka oma blogisse postitanud ja selle leiab SIIT.


Algselt oli clafoutis siiski kirssidega (tumedate ja väga küpsetega) ning seetõttu lisan ka kirssidega tehtud magusroa postituse.
Vaja läheb:
ca 2 tassitäit küpseid kirsse
veidi konjakit, Amarettot vm kirsside immutamiseks (soovi korral)
3 muna
100 ml suhkrut (võib osaliselt olla ka pruun suhkur)
120 ml piima
1/2 tl soola
60 ml jahu
1 tl vanillisuhkrut
tuhkruhkrut
Soovi korral jahvatatud mandleid


Eemalda kirssidelt kivid või kasuta kividega kirsse. Väidevalt annab kirsikivi clafoutis´le kergelt mandlist maitsest, samas on süüa jälle tüütum. Mina nokkisin kirsikivid välja. Kalla kirssidele peale konjak või amaretto ja lase veidi aega seista (võib vabalt teha ka ilma alkoholita, samas maitse jääb mõnusam ja küpsedes aurustub alkohol niikuinii välja).
Klopi lahti munad, lisa suhkur, vaniljesuhkur, jahu, sool ning sega kõik läbi. Jahvatatud mandlid sega ka taina sisse. Seejärel lisa piim ning sega. Tainas peaks jääma paksema hapukoore või paksema pannkoogitaina paksusega.
Jaota leotatud kirsid koos vedelikuga võitatud vormi ühtlase kihina ning kalla tainas ettevaatlikult kirssidele.
Küpseta 200 kraadi juures ca 30-40 minutit (aeg sõltub vormi suurusest ja tainakihi paksusest).
Enne serveerimist puista üle tuhksuhkruga.
Clafoutis´ maitseb hästi nii sooja kui ka külmana.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.