Praeguste palavate suveilmadega on isud ja toidueelistused muutunud üsna spetsiifiliseks. Üks toit, mille peale võib lisaks kamale alati kuumal suvel kindel olla (tegelikult muul ajal ka), on värske soolakurk. Lauale pannes saab alati esimesena otsa.


Kurgitegu kosmosetehnika just ei ole. Eelduseks on ligipääs värsketele ürtidele ja mustsõstralehtedele. Või siis saab abi turult, seal õnneks nutikamad tädid taibanud, et kust see linnainimene ikka mustsõstralehti saab ja viisaka summa eest lahendavad ka need probleemid. Minul õnneks kõik vajaminevad komponendid omast käest võtta.
Kurkide soolamise valem on selline:
1 liitri vee kohta kulub 1-1,5 spl (jämedat) meresoola ja 1 spl suhkrut.
Lisaks maitseks küüslauku, tilliõisikuid ja -varsi, koriandriõisikuid ja -varsi, mustsõstralehti jms. Minule on väga hakanud meeldima just koriandri maitsega soolakurgid. Maitsestamine on igaühe enda eelistuste ja harjumuste teema. Võib vabalt katsetada ja erinevaid ürte soolvette panna (nt salvei, petersell, münt jne).
Ürdid tuleks laduda kausi või purgi põhjale ilusti ootevalmis.
Kurkidega tuleks toimida nii, et esmalt korralik pesu. Kui on vaja kiiret tulemust (näiteks külalised järgmisel päeval tulemas), siis lõika kurkidel otsad ära ja lao kaussi/purki. Kalla peale kuum vesi, kus juba eelnevalt lahustatud sool (kiire tulemuse jaoks lisa pigem rohkem soola) ja suhkur.
Kui soolakurgiga kiiret ei ole, siis jäta otsad alles ja kalla peale külm vesi.
Kurgid peavad olema üleni veega kaetud. Vajadusel pane kurgitegu kerge vajutuse alla.
Järgmisel kolmel päeval on kurgid kõige mõnusamad, siis hakkab juba liialt hapukurgi maitse juurde tulema.
Mõnus amps igal juhul.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.