Läätse-riisisupp, kus sibulaga ei koonerdata

Esileht / Määramata / Läätse-riisisupp, kus sibulaga ei koonerdata

/prindi retsept/
Võluv oma lihtsuses kuid haarav oma maitsetega. Läätse ja riisi kooslus, kus särtsu andmas veidi tšillit ja magusat hautatud sibulat, peaks leidma endale koheselt head toitu armastavaid sõpru.

Selle supi puhul ei ole köögiäpardus see, kui riis ja läätsed veidi üle keevad. Pigem annavad supile mõnusat maitset juurde mõnusalt ülipehmeks haudunud koostisosad. Lihtsuse tõttu võiks selline supp sobida hästi argiõhtul valmistamiseks – supi keemise ajal saab muud toimetused ära tehtud ja värskelt keedetud maitsev toit on valmis suurema vaevata.

2 spl oliiviõli
3 sibulat hakituna (võid kasutada ka šalottsibulaid, neid kulub ca 5 tk)
0,5 tl tšillihelbeid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 l köögivilja- või kanapuljongit
150 gr (punaseid) läätsesid
100 gr pruuni riisi

Soola
Pipart

Röstitud mandlilaaste

Kuumuta supipoti põhjas keskmisel kuumusel õli, lisa hakitud sibul ja tšillihelbed ning lase vaikselt pruunistuda. Väldi kõrvetamist, pruunistumine peab toimuma ühtlaselt. Selleks kulub ca 10 minutit. Vajadusel alanda kuumust. Kui sibul on haudunud, lisa vürtsköömned ning kuumuta ka need läbi.
Kalla peale kuum puljong, lase keema tõusta. Lisa keevasse puljongisse läätsed ja riis (kui kasutad kiirkeeduläätsesid, siis lisa need 10-15 minutit enne keetmise lõppu). Keeda umbes pool tundi – selle supi puhul peab riis olema hästi pehmeks keenud. Kui supp kipub liiga paksuks minema, lisa veel vett või puljongit. Maitsesta soola ja pipraga.
Serveeri röstitud mandlilaastude ning murendatud fetajuustuga. Supi pinnale piserda oliiviõli.


Retsept ilmus Oma Maitse 2011 jaanuarinumbris

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.