Rohelise sibula ja munatäidisega pirukas. Ikka Peipsi äärest

Esileht / Määramata / Rohelise sibula ja munatäidisega pirukas. Ikka Peipsi äärest

Järjekordne täiesti vastupandamatu sibulapirukas. Lihtne ja loogiline, kuid vaatamata sellele jalustniitvalt maitsev. Eriti sobib see pirukas just suvisesse aega, kui igal aiamaal vohavad rohelise sibula tihnikud.
Tegelikult tuleb vaid imestada, kuivõrd vähe leiab kasutust meie köögis kõige tavalisem roheline sibul – sellest saab lisaks hapukoorega segamisele või toidule puistamisele teha imehead suppi, pirukaid täita, pannkooke küpsetada, omletti meisterdada jne jne.

Selle piruka tegemisel võid kasutada nii tavalist pärmi-lehttainast või ka lehttainast, aga nobenäpud teevad ise valmis juustu-muretaigna, mis maitseb koos sibula-munatäidisega imeliselt.
Taigna jaoks läheb vaja:
4 dl jahu
150 gr riivitud juustu
150 gr külma võid
1/2 tl soola
1 muna
Sega sool ja jahu, puista jagusegu lauale ja moodusta süvend. Süvendisse pane hakitud külm või ja löö lahti muna. Lisa ka riivitud juust ning haki tainas võimalikult kiirest ja võimalikult vähe mudides ühtlaseks massiks. Lihtsam on seda teha köögikombainiga: aseta jahu ja soola segu kombaini, lisa või ja kasutades “pulse” režiimi moodusta ühtlane puru. Lisa muna ja riivitud juust ning lase kogu mass tainapalliks.
Aseta tainas vähemalt 30 minutiks külmkappi.

Täidise jaoks läheb vaja:
6 keedetud muna
300-400 gr rohelist sibulat hakituna
paar supilusikatäit hapukoort
1/2 lusikatäit soola
(soovi korral võid kogu massi sisse segada veel 2 toorest muna, siis võid ka hapukoort ca 100 gr lisada)

Rulli tainas jahusel laual lahti. Kui teed ühe suure piruka, siis tõsta tainas taignarulli abil kohe ahjuplaadile. Täidetuna on pirukat oluliselt keerulisem transportida. Ahjuplaadil olevale taignale laota ühele poolele täidis ning tõsta teine tainapool täidisele peale. Suru taigaservad hoolikalt kokku.
Võid teha ka väikesed pirukad. Siis lõika tainast ümmargused kettad, täida sibula-munatäidisega ning suru piruka servad hoolikalt kokku.
Määri tainas pealt munaga ning küpseta 200 kraadi juures kuni pirukas/pirukad on kaunilt kuldpruun/id.
Lihtsuse võlu!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.