Šokolaadikook vindiste ploomidega

Esileht / Määramata / Šokolaadikook vindiste ploomidega

Üks lihtne ja imeliselt maitsev põhjalikult šokolaadine kook. Rikkalikule šokolaadile sobivad seltsiliseks imehästi veidi vindised ploomid.Kook oma iseloomult on mahlane ja patuselt šokolaadine. Üleküpsetada seda kooki ei tasu, võluv on just poolküpsenud sisu, milles mahlane suussulav šokolaad ja ploomid kauni duo moodustavad.

Algses retseptis on selle desserdi nimeks Drunken Damson Dessert, kus kasutatakse džinnis maitsestunud ploome ja pärit on see raamatust Green&Blacks’s Chocolate Recipes. Mina kasutasin Vana Tallinna likööri, mis sobitub ploomide hapuka maitsega suurepäraselt ning sobib oma vürtsikas-magusa maitsega imehästi pühadeaega.
Muus osas on see ilma jahuta ja ohtra šokolaadiga kook lihtsamast lihtsam. Sokolaadikoogi põhi moodustub vaid neljast komponendist, kuid likööris marineerunud ploomide toel on lõpptulemus rikkalik ja luksuslik. Üks meie viimase aja lemmikuid kohe kindlasti.
Valmistada võib seda nii portsjonvormides kui ka ühe suure koogina.

Vaja läheb:
8-10 suuremat ploomi, poolitatuna, kivi eemaldatud
50 gr pruuni suhkrut
veidi vett
Vana Tallinna likööri
Kuumuta pannil suhkur vähese veega. lisa ploomid ning hauta vaiksel tulel ca 10 minutit, kuni ploomid on pehmed.Vahepeal keera ploomidel külge. Võta pann tulelt, lisa mõned korralikud supilusikatäied likööri ning marineeri ploome paar tundi. 

Üks kutsumata šokolaadihuvilisest külaline muutis pildistamise kohe eriti keeruliseks

Koogitaina jaoks läheb vaja: 
400 gr tumedat (vähemalt 70%-lise kakaosisldusega) šokolaadi. Sobib hästi Odense 200 grammine plokkšokolaad
6 muna
75 gr tumedat suhkrut
200 gr võid
Sulata või ja šokolaad vesivannil. Klopi munad suhkruga kergelt vahule. Sega muna-suhkrumass šokolaadi-võimassiga segamini. Võid kergelt nõrutatud ploomid kohe taina sisse segada.Minule meeldib variant, kus kallan esmalt vormi šokolaadikoogi põhja ja siis torkan ploomid sinna taina sisse.

Jaota koogitainas kas ühte suurde (ca 20cm läbimõõduga) vormi või väikestesse ramekin-vormidesse.
Küpseta suurt kooki ca 12-15 minutit 200 kraadi juures või siis väikeseid vorme 6-8 minutit samal kuumusel. Kook peab olema äärtest veidi küpsenud, kuid keskelt kergelt võbisev. Kui aga eelistad korralikult läbiküpsenud kooki, pikenda lihtsalt küpsemisaega. Lase koogil jahtuda. Soovi korral paku juurde vaniljejäätist või -kreemi.

Retseptis kasutatud Odense tooteid jagas kasutamiseks ja katsetamiseks Kalev

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.