Grillitud halloumi juust maasikatega ja ingverimoosiga. Lihtsuse võlu!

Esileht / Määramata / Grillitud halloumi juust maasikatega ja ingverimoosiga. Lihtsuse võlu!

Mõned kooslused on hämmastavad oma toimivuses. Paned paar üsna tavalist toorainet kokku ja 1+1 ei ole mitte 2, vaid 3 või 4. Tööle hakkavad mingid uued maitsekategooriad, mida eelnevalt oma tajupagasis ei ole talletanudki.

Üks selliseid lihtsaid ja toimivaid kooslusi oli grillitud halloumi juust SELLE Ginger People ingverimoosiga ja lisaks lõikasime juurde kodus olevaid maasikaid. Tulemus üllatas ennastki. Kolm lihtsat komponenti ja nii mõnus tulemus!
Ingverimoosi peaks olema võimalik leida ka suuremates ning paremini varustatud kauplustes või siis saab seda tellida veebilehelt. Mõnusaid ingeritooteid on teisigi ja nendega saab tutvuda SIIN.
Halloumi on juust, mis kannatab ideaalselt grillimist. Ta ei sula ei hakka restile kinni, küpseb lihtsalt mõnusalt krõbedaks pealtpoolt ning pehmeks seestpoolt. Sobib imehästi näiteks salatitesse. Meie halloumi oli kitsejuustust valmistatud ja kohe eriti hõrk väiketootja kodune hoole ja armastusega tehtud juust. Poes peaks olema saadaval ka paari-kolme erinevat sorti halloumit. Kitsejuustu varianti ei ole veel kohanud, seega selle kohta kaubanduslikku infot ei oska jagada.

Juust ja ingver on aga kaunis kooslus. Selline parajalt terav ja mõõdukalt magus ingverimoos sobitud grillitud juustuga ideaalselt. Ega muud nippi polegi, kui et tuleks parajad viilud (ca 0,5-0,7 cm paksusega) halloumit grillida, juurde serveerida ingverimoosi ning mahlaseid maasikaid.
Väike lihavaba paus grillimise vahepeal ei ole üldse paha mõte, eriti, kui see veel nii maitsev on.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.