See on üks võrratult maitsev ja mahlane õunakook. Ei midagi keerulist ja ei ühtegi salajast komponenti. Kõik hoopis vanad tuttavad ja õiged maitsed koosluses, mis töötab veatult. Kes soovib eriti lihtsat varianti, võib kasutada valmis võiga muretainast. Kes tahab aga eriti tubli olla, võib loomulikult muretaina ka ise valmis teha.

500 g võiga muretainast.
Kui valmistad ise, järgi järgmiseid juhiseid:
150 g võid, toasoojana
100 g suhkrut
1 muna
0,5 tl soola
0,5 tl küpsetuspulbrit
240 g jahu
Sega omavahel või, suhkur ja muna. Sega omavahel jahu, sool ja küpsetuspulber ning lisa või-muna segule. Kõige lihtsam on seda teha köögikombainis pulse reziimi kasutades. Võid seda teha ka laual noaga aineid peenemaks töödeldes kuni saad ühtlase puruse massi. Suru mass kokku ja keera toidukilesse. Tõsta külmkappi vähemalt pooleks tunniks.
Rulli ca 3/4 tainast tainapõhjaks ja kata sellega ca 26 cm läbimõõduga koogivormi põhi ja küljed. Ülejäänud tainas rulli õhukeseks ja lõika sellest pikad ribad, millega koogitäidis katta.

Valmista täidis. Selleks läheb vaja:
100 g võid
2-3 sl jahu
60 ml vett
1 dl tavalist suhkrut
1 dl fariinisuhkrut (kui väga suur magusasõber ei ole, vähenda suhkru kogust umbes poole võrra)
Maitsestamiseks kaneeli või kardemoni.
umbes 6 hapukat õuna, tükeldatuna
Sulata pannil või. Sega sisse jahu, kuni moodustub pastataoline mass. Lisa vesi, suhkrud ning lase keema tõusta. Alanda kuumust ning hauta veidi aega massi pidevalt segades. Lisa kas kaneeli või kardemoni. Kalla juurde õunatükid ja sega need või ja suhkrumassiga läbi
Tõsta õunatükid koogivormi põhjale laotatud taina peale. Lükka ühtlaselt laiali ja tõsta sinna peale siis tainaribad. Põimi tainaribad omavahel ristipidi.
Küpseta eelsoojendatud ahjus esmalt 220 kraadi juures 10-20 minutit. Alanda siis kuumus 170 kraadini ja küpseta veel ca 35-40 minutit, kuni õunad on läbiküpsenud.

Veidi samalaadne õunakook on ka minu ema retseptivaramust pärit Nina õunakook, kus erinevuseks küll see, et tainas tuleb teha täiesti ilma suhkruta.

Täidis küpseb ka sel koogil kahe tainakihi vahel. Väga maitsev ja meil juba kohustuslikuks saanud igal õunahooajal. Nina õunakoogi retsepti leiad SIIT.

Mõnusat küpsetamist1

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.