Mahlane kartulikeeks singi ja juustuga

Esileht / Määramata / Mahlane kartulikeeks singi ja juustuga

Esmalt tuleks alustada sellest, et mul õnnestus osaleda vahvas projektis, milles peategelaseks meie rahvusmugul kartul. Selle algatuse taga on kartulikasvatajate ühing Eesti Kartul ja projekti eesmärgiks on meie armas rahvusmugul jälle au sisse tõsta ning kummutada mõned müüdid ja negatiivsed uskumused, mida kartulile teenimatult omistatakse. Miks võiks ja peaks kartulit sööma, võib lugeda SIIT. Tehes kartuliretsepte, veendusin korduvalt, kuivõrd laiaulatusliku kasutusalaga on meie vana hea kartul ja kuivõrd palju vahvaid toite on võimalik kartulit kasutades valmistada.

See kartuliga singi-juustukeeksi puhul on tegemist pidulaua potentsiaalse staariga. Tummine keeks on kui omaette söögikord, sest siin saavad kokku nii kartul, liha, juust kui ka teravili. Teisisõnu on ühes toidus koos praktiliselt kõik, mida ühe rikkaliku söögikorra jaoks tarvis.
5 dl jahu
1 tl küpsetuspulbrit
soola,pipart
150 g võid
1,5 dl piima
3 muna
150 gr riivitud juustu
200 gr sinki
2-3 keedetud kartulit, kahvliseljaga puruks surutuna
Punet või muud meelepärast ürti, hakituna

Esmalt klopi lahti munad. Lisa sulatatud või ja piim. Sega küpsetuspulber jahuga. Lisa nii jahu, juust, kartulid ja sink. Maitsesta tainas soola ja pipra ning punega või muu meelepärase ürdiga. Kalla tainas võiga määritud keeksivormi ja küpseta 180-200 kraadi juures 40-50 minutit, kuni keeks on läbiküpsenud.

Vaata lisaks kartuliretsepte SIIT.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.