Ahjupannkook karamelliste virsikute ja kirsikompotiga

Esileht / Määramata / Ahjupannkook karamelliste virsikute ja kirsikompotiga

See retsept ilmus minu Kiirete hommikusöökide raamatus, kus kokku 30 ideed, kuidas hommikusöögilaud mitmekesisemaks muuta. Smuutidest kuni omletini. Meenus ta mulle aga just praegu, kui kodus jälle ports täisküpseid kirsse ja mahlast pungil virsikuid puuviljavaagnalt vastu vaatamas. Karamellised virsikud on peidus pannikoogi taina all ning küpsetis ise on ainest saanud nii tagurpidi kookidest kui ka clafoutis´st. Teisisõnu on see siis selline vabakäeline pannikook, kus esmalt tuleb virsikud pannil karamellistada ja siis hiljem tainaga koos valmis küpsetada.

See on mõnus külluslik pannikook, mis koos hapuka kirsikompotiga muudab iga päeva täiuslikuks. Ahjupannikooki on üsna lihtne valmistada ja sellele koogile annab eriti mõnusa maitsenüansi veel karamellistatud virsikud. Suvisel ajal kasuta värskeid virsikuid ja kirsse, muul ajal sobivad ka konservvirsikud ning külmutatud kirsid
6-8-le
Valmistusaeg 40 minutit
Kompott:
3 sl mett
Riivitud sidrunikoort
1-2 sl sidrunimahla
4 dl kirsse, sobivad nii värsked kui külmutatud, kivideta
Veidi vett
Pannikook:
50 g võid, tükeldatuna
4 muna
2,5 dl jahu
2,5 dl piima
2+1 sl suhkrut
1 tl vanillisuhkrut
Näpuotsaga soola
2 virsikut (sobivad kas toored või konservvirskud), tükeldatuna
Tuhksuhkrut

Esmalt valmista kirsikompott. Selleks kuumuta mesi, sidrunikoor, sidrunimahl ja vesi. Lisa kirsid ning lase vaiksel tulel aeg-ajalt segades keeda umbes 15 minutit, kuni mass muutub veidi siirupiseks.
Sulata umbes pool võikogusest pannil. Kalla või kaussi ja jahuta. Lisa munad, jahu, piim, 1 spl jahu, vanillisuhkur ja sool. Sega läbi kuni moodustub ühtlane tainas. Kuumuta pliidil pann (millega saad hiljem pannikoogi ka ahju pista) ja sulata sellel teine pool võist. Lisa 2 spl suhkrut ning kuumuta keskmisel kuumusel, kuni suhkur hakkab kergelt karamelliseeruma. Tõsta pannile virsikud ning küpseta segades paar minutit. Tõsta pann pliidilt, kalla virsikutele peale tainas ning tõsta 200 kraadisesse eelkuumutatud ahju. Küpseta umbes 20 minutit, kuni kook on kuldne ja mahult mitmekordistunud. Tõsta kook ahjust, puista peale tuhksuhkur ning serveeri kohe koos kirsisiirupiga.

Retsept on pärit minu 2015.aasta kevadel ilmunud raamatust Kiired hommikusöögid.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.