Pannil krõbeda kooriku saanud lõhefilee koos misopastast tummisust saanud puljongiga ning vutimunadega on toekas ja samas väga maitsev kausitäis, mis ei tohiks ühtegi kalasõpra külmaks jätta. Lihtsa vaevaga valmiv maitsev ramen supp, mis on mõnusaks vahelduseks tavapärastele kalasuppidele.
4-le
Valmistamisaeg: 20 minutit
ca 4×100 g lõhefilee tükk igale sööjale
200 g ramen nuudleid
Väike jupp ingverit, riivituna
Paar peotäit hakitud rohelist sibulat
2 sl tumedat misopastat
1 sl tamari sojakastet
2 sl sriracha kastet
7 dl köögivilja- või kanapuljongit
4 sl wakame vetikat
8 vutimuna, keedetuna
Õli praadimiseks
Soola ja pipart
2 tl seesamiseemneid
Keeda nuudlid vastavalt pakendi juhistele. Kurna sõelal.
Keeda vutimunad. Jahuta külma vee all. Koori.
Sega kausis misopasta, tamari sojakaste ja 50 ml vett. Kuumuta potis 2 sl õli keskmisel kuumusel. Lisa ingver ja rohelise sibula valged osad. Prae umbes minutijagu. Lisa misopastast valmistatud segu, puljong ja sriracha kaste. Alanda kuumust ning keeda vaiksel tulel ca 10 minutit. Keera tuli poti alt ära. Maitsesta puljong soola ja pipraga.
Samal ajal kui puljong keeb, kuumuta pannil õli. Kuivata lõhefilee tükid majapidamispaberiga ja maitsesta soola ja pipraga. Küpseta lõhet kuumal pannil mõlemalt poolt ca 3-5 minutit, kuni lõhe on pealt kuldne ja seest küpsenud. Tõsta pannilt majapidamispaberile.
Jaota nuudlid kausside vahel laiali. Kalla peale puljong. Säti igasse kaussi üks lõhefilee tükk, veidi wakame vetikat ja kaks poolitatud vutimuna. Puista peale hakitud rohelist sibulat ja puista peale seesamiseemneid.
Retsept ilmud 2017. aasta jaanuarikuises ajakirjas Oma Maitse.
Vasta