Rammestavalt kuum kesksuvi jätkub ja nende roiutavalt lämbete ilmadega on ahi küll puhkusele saadetud  ning peamine toit ja jook koondub märksõnade “jahutav”, “jäine” ja “kerge”alla. Nii ka see hästi mõnus ning samas parajalt toitev jäätisekokteil kohviga, mis aitab kuumal ajal hästi pealelõunast kohvi asendada. Mõnusalt kreemise olemisega ja hästi nauditava maitsekooslusega kohvikokteil sai algselt küll täiskasvanutele mõeldes valmistatud (kes tahab, võib sinna ka vallatuid komponente kas siis likööri või konjaki näol lisada), aga peale väikest proovimist haaras laps selle kokteili otsustavalt endale, nii et tegelikult võib selline väikese kohvilisandiga kokteil väga hästi ka lastele sobida.

Selles kohvikokteilis võid kasutada ka šokolaadijäätist. Nii jääb maitse tummisem ja sügavam, värv loomulikult ka tumedam. Maitsev ja mõnus ka sellisel juhul. Vanillijäätise puhul jääb kohvi maitse samas nauditavalt jäätise magusust tasakaalustama.


Jahutav kohvi-jäätisekokteil

2-le
4 dl vanillijäätist või šokolaadijäätist
2 sl maapähklivõid 
2 dl kohvi, jahutatuna (mina eelistan Lavazza ubadest valmistatud kohvi)
toorkakaod peale raputamiseks

Tõsta kõik jäätisekokteili koostisosad blenderisse ja töötle ühtlaseks. Kalla klaasidesse ja puista peale veidi toorkakao pulbrit.

Lastele tundub, et neil on ainuõigus kõikidele jäätisekokteilidele. Nii ei jäänudki mul muud üle, kui endale uus jahutav kohvikokteil valmistada, sest laps haaras selle lihtsalt endale.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.