Suvine soojus, palju päikest, pikad päevad ja valmivad viljad on hetkel need märksõnad, millega täisküpsuse poole edenevat suve kirjeldada. Jaanid on ühel pool, paljudel käes puhkuste aeg ning suvekodudel on jälle elu sees. Suvisel ajal tõuseb au sisse taas jäätee. Nii hea lihtne valmistada ja samas jahutab ning kustutab ka janu. Vastavalt hooajale saab sinna sisse kombineerida erinevaid marju, ürte ja puuvilju ja nii ongi iga kord jäätee täpselt selle hetke nägu.

Jäätee on heaks vahelduseks erinevatele mahladele ja morssidele ning meeldib reeglina hästi ka lastele. Hästi nutikas on jäätee tõmmis enne valmis teha, maha jahutada ja siis külmkapis hoida kuni serveerimiseni. Siis piisab, kui kannu valada tõmmis, lisada marju ja puuvilju ning jääd ning mõnus jahutav kannutäis ongi valmis.

Siin värskendavas jäätees on tõmmis valmistatud Liptoni uuest sarjast pärit valmisteest, kus on rohelisele teele lisaks sätitud sidruniheina ja granaatõuna. Maitselt on selline tee rohelisele teele omaselt mõrkjas ning tänu sidrunheinale ka särtsakalt hapukas ja värske. Magusat maitset aitab joogile lisada mesi ja maitselisa annavad joogi sisse serveerides sätitud värsked marjad ja virsikulõigud.
Liptoni funktsionaased rohelised teed on rikastatud C-vitamiiniga. C-vitamiin toimib antioksüdandina ja aitab nahal kollageeni toota. Kollageen on meie naha ja sidekudede valguline oluline koostisaine, mille abil püsivad meie nahk ja veresooned elastse ja vastupidavana. C-vitamiini võib teisisõnu nimetada ka tõhusaks säilitusaineks, mis võitleb vabade radikaalide vastu ja hoiab rakke lagunemise eest.

Rohelise tee, sidrunheina ja graanatõunaga jäätee virsiku ja marjadega
Kogus: 4-le

3 pakki Liptoni rohelist teed sidrunheina ja granaatõunaga
1 l vett
3-4 sl vedelat mett
1 virsik, viiludena
paar peotäit maasikaid, viiludena
mustikaid
soovi korral 1-2 mündioksa
jääkuubikuid
Kuumuta vesi 80 kraadini ja kalal teepakkidele. Jäta 2-3 minutiks tõmbama ja eemalda siis teepakid. Jahuta teed veidi ja lahusta siis tee sees mesi. Liiga kuumas tees hävivad mee kasulikud ained, seega veendu, et tee temperatuur ei oleks kõrgem kui 60 kraadi. Jahuta tee külmikus. Serveerides kalla tee kannu, lisa virsikuviilud, maasikaid-mustikaid ja soovi korral mõned mündioksad. Serveerides lisa veel jääkuubikuid.
Naudi!

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.