Kahel moel energiat andvad maitsvad magusmõrkjad trühvlipallid on vahepala, mida tasuks ikka käepärast hoida. Hea siis suhu pista, kui kõht kipub veidi tühjaks minema ja hetkel ei ole mahti korralikku toidukorda võtta või ka siis, kui energiatase vajub veidi turgutamist. Kohvitahvlite lisamine energiapallidele annab võimaluse neid põske pista ka kohvijoomise asemel. Nii on tagatud täisväärtuslik suutäis ja samas mõtteerksam olek.

Siin energiapallides on kasutatud hästi põnevat uut toodet, mis on kohvitahvel. Just-just! Tegemist on tahkele kujule viidud kohviga ehk kohvitahvliga, mis esmapilgul näeb välja nagu üks tavaline šokolaaditahvel. Üks ports espressot või piimaga kohvi on pressitud väikeseks tahvliks. See tahvel sulab kuumutades ilusti üles ja nii saab kohvidoosi lisada ka energiapallide sisse ja peale. Seega, kui muidu vajasid väikest kohvi ja väikest maiust, siis nüüd on need kaks ühes energiapallis esindatud. Geniaalne, eksole!

Topelt energiaga kohvi-datli trühvlid
Kogus: ca 10 pallikest
Ca 10 pehmet datlit, tükeldatuna (müüakse nt Rimis Juicy dates nime all)*
100 g peeneks hakitud mandleid vm pähkleid
4 Coffee Pixels kohvitahvlit (sobivad nii espresso kui piimakohvi tahvlid)
1-2 sl toorkakaod + pallide veeretamiseks
1 tl vanilliekstrakti
2 sl kookosõli, sulatatuna
Purusta datlid koos mandlite või muude pähklitega köögikombainis või blenderis. Sulata kohvitahvlid madalal kuumusel väikese kausi sees. Lisa umbes pool sellest kogusest datli-mandli segule. Lisa veel toorkakao, vanilliekstrakt ja sulatatud kookosõli. Sega mass ühtlaseks ja veereta väikesed pallikesed. Veereta neid toorkakaos ja nirista siis peale ülejäänud sulatatud kohvitahvel. Säilita jahedas.
*kui pehmeid datleid ei õnnestu leida, leota tavalisi kuivatatud datleid vähemalt tund aega vee sees, kurna ja kasuta siis samamoodi nagu pehmeid datleid.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.