Mõned kooslused on sellised, mis kõnetavad sind valjul häälel juba retseptile otsa vaadates. Üks selliseid oli ilma jahuta musta ploomi kook, kus šokolaadiga kokku ei hoita. Pisut suitsumaitseline must ploom koos mõrkja kohvi ja šokolaadiga – see on kooslus, millega suure tõenäosusega alt ei saa ju minna! Ja nii täpselt oligi. Mõnusalt tummine šokolaadikook, mis sobib hästi neile, kelle jaoks tavatordid-koogid pisut liiga magusaks kipuvad jääma. Valmistamise lihtsus on ka kindlasti plussiks ja väheoluline ei ole ka see, et tänu mustadele ploomidele on kook ka igati tervisesõbralik. Lisaks sellele valmib kook ka täiesti ilma igasuguse jahuta, seega sobib hästi neile, kelle jaoks on gluteenivabadus oluline.

Šokolaadikook mustade
ploomidega

Kogus: 8-10-le
150 g musti ploome, tükeldatuna
80 ml Vana Tallinna likööri
50 ml hästi kanget espresso kohvi (näiteks seda MOLINARI kohviuba)
Koogitainas:
300 g tumedat šokolaadi, hakituna
150 g võid, tükeldatuna
5 muna, kollane ja valge eraldatud
Näpuotsaga soola
3 sl suhkrut
Vormi määrimiseks võid ja magustamata kakaopulbrit
Kuumuta potis liköör koos kohviga ja tõsta sinna sisse tükeldatud mustad ploomid. Kuumuta veidi, kuna suurema osa vedelikust on aurustunud. Tõsta kõrvale ja jahuta.
Määri ca 22 cm läbimõõduga ahjuvorm võiga ja puista üle kakaopulbriga. Tõsta kastrulisse tükeldatud või ja hakitud šokolaad ja lase
hästi vaiksel kuumusel sulada. Sega ühtlaseks ja lisa siis likööri-ploomi segu.
Eralda munakollased munavalgetest ja sega munakollased šokolaadisegu sisse.
Vahusta munavalged kergeks vahuks. Lisa siis ükshaaval 3 sl suhkrut ja vahusta edasi, kuni saad tulemuseks tugeva ja tiheda munavalgevahu. Ühenda esmalt umbes
kolmandik munavalgevahust šokolaadiseguga, sega ettevaatlikult läbi ja lisa siis ülejäänud vaht. Sega ettevaatlikult läbi ja kalla siis segu ettevalmistatud küpsetusvormi.
Tõsta 160 kraadini kuumutatud ahju ca 45 minutiks. Tõsta ahjust välja ja jahuta. Kook säilib mahlasena mõned päevad.

Postitus sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.