See juustuga kaetud hakkliha-kartuli vormiroog on minu jaoks odava populaarsuse võti, kui tahan oma laste seas plusspunkte teenida. Piisab, kui kojutulnud lapsed ninaga lõhnabuketi tuvastavad ja siis näevad ahjust väljavõetavat kuldse juustukatte all veel podisevat vormi….neil hetkedel tunnen end kui superema ja lastel on piltlikult lausa rõõmu- ja tänupisarad silmis. Mis teha, kui oma kolme poja meelitamiseks ei tulegi koju vedada ei eksootilisi vilju, kaugelt toodud mereande ega ka peeneid lihatükke. Piisab mõnest täiesti argisest koostisosast, mille maitsed koos ahjus mõnusalt kokku küpsevad ja ülim rahulolu koduselt publikult on garanteeritud.
See lihtsa vaevaga valmiv ja alati sööjate heakskiitu pälviv mõnus vorm peidab koheva juustukatte all mahlast hakkliha- ja kartulikihti. Selline vormi sobib hästi näiteks eelmisest päevast järele jäänud kartulipudrule uue elu andmiseks. Valmis kartuliputru kasutades on ka vormi valmistamine eriti lihtne. Juustuga ei tasu selle vormi puhul ka kindlasti kokku hoida. Nii võid kindel olla, et järele ei jäeta sellest toidust midagi.
Soovi korral võib sama vormi ka väikestes portsjonvormides valmistada.
vorm juustukatte all
4-le
45 minutit
vürtsikat ketšupit või tomatikastet
puljongit
riivituna
hakituna
prae sibulat vaiksel kuumusel mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae hakkliha
läbi, kuni see on värvi muutunud. Lisa pannile jahu, kuumuta läbi ja kalla siis
juurde ketšup või tomatikaste ja puljong. Lase keema tõusta ja keeda vaiksel tulel
umbes ca 20 minutit, kuni vedelik on osaliselt kokku keenud. Maitsesta soola ja
pipraga. Laota hakklihasegu ahjuvormi põhjale. Säti sinna peale kartuli- või
köögiviljapüree ja puista peale juust. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi
juurde ja küpseta ca 20-25 minutit, kuni vormi pealispind on kaunilt kuldne ja
juust sulanud. Serveerides puista peale hakitud murulauku või rohelist sibulat.
Retsept valmis koostöös Džiugas juustudega.
Vasta