Minult päritakse sageli, mida me siis ikka perega igapäevaselt sööme. Ja pahatihti tuleb mul vastata, et vahel ikka väga tavalist toitu. Mul lapsed armastavad hakklihakastet, kana-klimbisuppi, isetehtud kananagitsaid, pastaroogasid, borši ja veel mitmeid-mitmeid üsna argiseid lihtsaid toite. Ehk siis tegelikkus on see, et kui ma teen tööd, siis on pahatihti mu külmkapp täis igasugu põnevaid toite, mille peale lapsed kipuvad aga suu viltu vedama. Tegelikult soovime me kõik aeg-ajalt neid turvalisi tuttavaid toite ja kui pead iga päev uute maitsekooslustega tutvuma, siis läheb see parajalt….tüütuks 😊 Värskekapsasupp on ka vist üks neid toite, mis liiga põnevate toitude alla ei liigutu. Oodatud ja hinnatud on aga see supp meie peres sellele vaatamata, eriti nüüd, kui noored kapsad saadaval.

Nüüd kevadel, kui poes on hallikasvalged kahekilosed kapsapead taas ruumi teinud neoonrohelistele noortele kapsapeadele, on kapsasupp meie peres taas au sisse tõusnud. Minu meelest on noor värske kapsas üks maailma maitsvamaid köögivilju üldse ja seepärast käin harva nii poes, et üht kapsapead kaasa ei tari. Piisab sellest, kui kapsalohud pannil või sees läbi praadida ja mina oleksin nõus küll mõnda aega ainult sellest toituma.
Lastele võib aga valmistada hästi lihtsa ja kiire värskekapsasupi, mis on ka alati kindla peale minek.

Tänu noorele kapsale saab ka värskekapsasupp
igati kevadise ilme. See on lihtne ja maitsev supp, mis valmib kiirelt ja
ilma suurema vaevata.

Värskekapsasupp hakklihaga

Portsjonit 4 inimest

Koostisosad

  • 200 g hakkliha (nt delikatesshakkliha või lihaveisest/vasikast hakkliha)
  • 1 sibul hakituna
  • Pool noore kapsa pead tükeldatuna
  • 1 suurem  porgand tükeldatuna
  • 2 kartulit tükeldatuna
  • 1 l puljongit
    (nt FS Goodsi kana-, sea- või veisepuljongit)
  • Hakitud murulauku või tilli
  • Õli praadimiseks
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks hapukoort

Valmistamine

  • Alustuseks prae hakkliha. Selleks kuumuta pannil keskmiselkuumusel õli ja prae sibulat mõned minutid. Lisa hakkliha ja prae see pannilläbi, kuni liha värv on muutunud. Praadimise ajal töötle liha pannilväiksemateks tükkideks. Tõsta pliidilt ära.Kuumuta supipoti põhjas veidi õli ja kuumuta õli sees tükeldatudporgandit. Õlis kuumutamine aitab porgandis sisalduvat beetakarotiini pareminiomistada ja lisaks annab see supile ilusa värvi. Lisa potti tükeldatud kapsasja kartul, kalla peale puljong ja lase keema tõusta. Keeda vaiksel tulel umbes10 minutit, kuni köögiviljad on pehmed. Lisa hakkliha supi sisse, sega läbi jamaitsesta kogu supp vajadusel soola ja pipraga. Serveerides paku juurdehapukoort ja puista supile peale hakitud murulauku või tilli.


Retsept ilmus Kaitseliidu Kaitse Kodu ajakirjas.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.