Hea kange kohv ja kreemine piimavaht. Kooslus, mis sündinud taevas! Ma olen ka enne toorjuustukookides kohvi ja šokolaadi kooskõlaga katsetanud. Iga kord jääb üle vaid nentida, et see kooslus toimib hästi ning kohvi lisamine suudab rammusa toorjuustuga just sellise piimavahuse kohvijoogi maitsekombinatsiooni tekitada. Siin koogis annab korraliku kange espressokohvi lisamine toorjuustule mõnusa cappuccinot ehk piimakohvi meenutava maitsenüansi, mida aitab eriti maitseküllaseks vormistada kohviga maitsestatud külluslik šokolaadikate. Põhjaks on koogil aga igati tervislik müslist valmistatud koogipõhi. Muidu on aga tegemist üsna klassikalise toorjuustukoogiga, mille valmistamine ei tohiks kellelegi üle jõu käia.

Kookide puhul olen ma ise viimasel ajal hakanud vähendama lisatud suhkru hulka. Ka siin retseptis lisasin ma suhkrut pigem vähem, kui retseptis kirjas, aga siinkohal soovitan igaühel oma maitsmeelte järgi magusus paika sättida. Mõrkjas koorekohvi maitse vajab kindlasti tasakaaluks veidi magusat, aga siin asetaks rõhu sõnale “veidi”. Minu meelest tulevad head ja puhtad maitsed välja just siis, kui neid liigse magususega ära ei lämmatata.

Šokolaadikattega cappuccino-toorjuustukook

Portsjonit 12 inimest

Koostisosad

Koogipõhi:

Kohvi-toorjuustutäidis:

  • 800 g toorjuustu toasoojana
  • 4 muna
  • 1-1,5 dl rafineerimata suhkrut
  • 45 ml hästi kanget espressokohvi (mina kasutan Molinari väga hea kvaliteediga kohviuba)
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 sl maisitärklist
  • 2-3 sl Vana Tallinna kohvilikööri soovi korral

Šokolaadikate:

  • 200 g tumedat šokolaadi tükeldatuna
  • 50 ml 35%-list koort
  • 45 ml hästi kanget espressokohvi
  • soovi korral 2-3 sl suhkrut või kohvilikööri
  • pealepuistamiseks hakitud pähkleid

Valmistamine

  • Koogipõhja jaoks purusta blenderis või köögikombainis müsli peeneks. Sega sulatatud võiga ja suru siis küpsetuspaberiga vooderdatud 22-24 cm läbimõõduga koogivormi põhjale. Täidise jaoks mikserda esmalt toasoe toorjuust ühtlaseks ja lisa siis ükshaaval munad koos suhkruga. Sega läbi kuni saad ühtlase massi ning lisa veel kohv, vanillisuhkur, tärklis ja liköör. Sega läbi ja kalla koogipõhjale. Tõsta eelkuumutatud ahju 160 kraadi juurde ca 50-60 minutiks. Keera ahju kuumus maha ja jäta kook koos ahjuga ja lahtise ahjuuksega jahtuma.
  • Tõsta kook ahjus ja jahuta täielikult.
  • Katte jaoks tõsta kastrulisse koor, kohv, liköör ja hakitud šokolaad. Sulata kas vesivannil või hästi vaiksel kuumusel kuni saad ühtlase šokolaadiglasuuri. Kalla see jahtunud toorjuustukihile ja puista peale hakitud pähkleid. Aseta jahedasse, et pealispind taheneks.
  • Naudi koos hea kohviga!

Retsept sündis koostöös KAFO-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.