Esmalt pean tunnistama, et ma olen väga suur terava toidu sõber. Ma mõtlen ikka korralikult tšillise ja terava, mitte sellise kergelt aimatava terava, nagu sageli Eesti kohtades tavaks. Väljas söömas käies kui hoiatakse, et mingi toit on päris terav, siis noogutan innukalt kaasa ja julgustan, et võib kohe mõnuga tšillit lisada. Süües võib mind küll tabada kuumalaine ja toit korraks silmad (ja nina) vett jooksma võtta, aga tegelikult ma väga naudin seda. Terav on mõnus!
Eelnevat arvesse võttes tabas mind üsna elav uudishimu, kui mulle pakuti proovimiseks Pipravikati tooteid. Need on tehtud tõelistele tšillisõpradele, kes teravust ei karda. Ehk siis kindlasti mitte nõrkadele. Pipravikati valikus on mitu erinevat mõnusat ja korralikult teravat kastet, mida võib niisama toidule särtsu lisamiseks sättida või siis ka retseptides kasutada. Doseerides ole aga ettevaatlik, sest täiesti tuntav teravus sigineb toitudesse juba üsna väikestest kogustest. Pipravikati toodetega saad lähemalt tutvuda SIIN.

Magusvürtsikad kanakoivad on tõeliseks hitiks kõigi nende seas, kes kana ja aasiapäraseid magusvürtsikaid maitsekombinatsioone armastavad. Parajalt terav, aga mõnusalt tasakaalus maitsetega marinaad aitab kanalihast parimad maitsenüansid välja tuua. Suvisel ajal võid selliseid kanakintse aga grillil teha. Mõnus ja maitsev jääb see mõlemal juhul.

Vürtsikad ahjus küpsetatud kanakoivad

Portsjonit 4 inimest

Koostisosad

  • 8 broileri poolkoiba
  • 1-2 sl Pipravikati habanero ja mustsõstra kastet
  • 3 küüslauguküünt hakituna
  • 3 sl sojakastet
  • 1 laimi mahl
  • 1 sl vedelat mett
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Värsket peterselli või koriandrit

Valmistamine

  • Sega kausis habanero-mustsõstra kaste, hakitud küüslauk, sojakaste, laimimahl ja mesi. Maitsesta soola ja pipraga.
  • Tõsta kanakoivad marinaadi ja jäta paariks tunniks kuni üle öö marineerima. 
  • Tõsta siis kanakoivad ahjuvormi, kalla peale marinaad ning küpseta eelkuumutatud ahjus 200 kraadi juures 15 minutit. 
  • Keera siis kanakoivad ümber, pintselda täiendavalt marinaadiga ning küpseta veel 20-25 minutit, kuni kanakintsud on küpsed. 
  • Serveerides puista peale hakitud peterselli või koriandrit.

Grillitud hiidkrevetid vürtsika tšilli-mee kastmega on lihtne ja samas väga maitsev moodus, kuidas mahlakatele grillitud hiidkrevettidele vürtsikas lõppviimistlus anda. Intensiivse maitsega ja korralikult terava Pipravikati kastme abil saab grillilt läbi käinud krevettidele kiirelt lõppviimistluse anda. Tšillikastmele lisa veidi mett ja sidrunimahla, et hapukasmagusa maitsega krevettidele mõnus maitsekombinatsioon tekitada.

Grillitud hiidkrevetid vürtsika tšilli-mee kastmega

Portsjonit 4 inimest

Koostisosad

  • 500 g hiidkrevetisabasid puhastatuna
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • 2 tl Pipravikati meelepärast tšillikastet
  • Laimimahla
  • Veidi mett
  • Värsket peterselli hakituna

Valmistamine

  • Puhasta krevetid ja piserda neid oliiviõliga. 
  • Grilli kuumal grillil või pannil kiirelt mõlemalt poolt. Väldi üleküpsetamist. Tõsta siis pannilt või grillilt ning maitsesta soola ja pipraga. 
  • Sega omavahel tšillikaste, laimimahl ja mesi. Sega krevetid kastmega, puista peale hakitud värsket peterselli ning serveeri kohe. Paku juurde krõbedat saia.

Postitus sündis koostöös Pipravikatiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.