Firenze õunakook sidruni ja piiniaseemnetega
Mõnus hapuka sidrunimaitsega õunakook, kus üllatusesinejateks piiniseemned
Koostisosad
- 4–5 tk õuna sektoritena
- 2-3 sl sidrunimahla
- 2-3 sl suhkrut
- 125 g võid toasoojana
- 2-3 sl riivitud sidrunikoort
- 1,5 dl roosuhkrut rafineerimata
- 3 tk muna
- 1 dl piima
- 3 dl speltajahu
- 1 tl küpsetuspulbrit
- näpuotsaga soola
- 3 sl piinaseemneid röstituna
- tuhksuhkrut
Valmistamine
- Tõsta tükeldatud õunad kaussi, lisa sidrunimahl ja 2-3 sl suhkrut, sega läbi ja tõsta kõrvale.Vahusta toasoe või suhkru ja sidrunikoorega koos kreemjaks. Lisa munad ja vispelda tainas ühtlaseks. Kalla juurde piim ning sega tainas läbi. Sega jahu, küpsetuspulber ja sool ning sõelu jahu muna-võimassi sisse. Lisa ka umbes pool õuntest ja sega läbi. Kalla tainas lahtikäiva 24-26-cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud vormi. Lao peale ülejäänud õunatükid. Küpseta eelsoojendatud ahjus 180-190 kraadi juures 50-60 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja kook läbi küpsenud. Tõsta ahjust välja.Rösti piiniaseemned pannil kuldseks ja puista koogile. Viimistle tuhksuhkruga.
Vasta