Jõulud on kingituste valmistamise aeg ja nobedad näpud jõuavad veel õigeks päevaks maitsvaid ja kauneid trühvleid valmistada küll. Pealtnäha sarnase vormistusega trühvlites peidavad end tegelikult kaks erinevat täidist – ruudukujulistest trühvlites koorene mustsõstrakreem, mida maitsestamas loorberileht ja ümmargustes trühvlites on erksalt hapukas jõhvika, toorjuustu ja valge šokolaaditäidis.

Trühvlivalmistamisel tasuks appi võtta Loodusvägi kuivatatud marjapulbrid. Nii võid kindel olla, et tulemuseks on mõnusalt hapuka marjamaitsega trühvlid.

Minu jaoks oli maitseüllatajaks loorberilehega maitsestatud täidis. Õrn loorberilehe maitsenüanss koos hapukasmagusa mustsõstramaitselise kreemiga tummises tumeda šokolaadi raamistuses – väga mõnus maitsekooslus. Jääb kindlasti ka edaspidi kordamisele minevate koosluste nimekirja.

Mulle meeldib neid ümbritseda tumeda šokolaadi raamistusega, aga kui oled piimašokolaadi sõber, võid ka seda kasutada. Maitsekooslused toimivad hästi mõlemal juhul.

Mustsõstrakreemi täidisega trühvlid kerge loorberilehe nüansiga

Valmistusaeg 30 minutes
Portsjonit 12 trühvlit

Koostisosad

  • 60 ml 35%-list koort
  • 3 suuremat loorberilehte
  • 100 g piimašokolaadi
  • 20 g Loodusvägi kuivatatud mustsõstrapulbrit
  • 20 g võid

Katmiseks:

  • 200 g tumedat šokolaad

Valmistamine

  • Valmista esmalt mustsõstrakreem. Selle võid ka eelmisel päeval enne trühvlite glasuurimist valmis teha. Kalla koor kastrulisse, lisa loorberilehed ja kuumuta segu vaiksel kuumusel kuni keemiseni. Keera tuli alt, kata kastrul tulele, kata kaanega ja jäta umbes 15 minutiks tõmbama. Sõelu loorberilehed välja. Sulata tükeldatud piimašokolaad vesivannil ja kalla koore sisse. Võid piimašokolaadi ka hästi vaiksel kuumusel koos koorega sulatada, aga väldi kindlasti ülekuumutamist, mille tulemusena võib šokolaad tükki tõmmata. Kui koor on segunenud sulatatud šokolaadiga, lisa veel sinna sisse mustsõstrapulber ja tükeldatud või. Sega läbi, kalla küpsetuspaberiga või kilega kaetud (soovitavalt kandilisse) vormi ja tõsta paariks tunniks jahedasse. Vormiks sobib hästi näiteks kandiline metallist kommi- või küpsisekarbi kaas.
  • Tahenenud täidisest lõika ruudud. Sulata hakitud tume šokolaad vesivannil ja tõsta siis kiirelt ruudukujulised täidised sulanud šokolaadi sisse nii et nad oleksid üleni tumeda šokolaadiga kaetud. Tõsta siis kahvli või spetsiaalse hargi abil trühvlid küpsetuspaberiga kaetud alusele hanguma. Puista peale veidi marjapulbrit.

Jõhvika, toorjuustu ja valge šokolaadi täidisega trühvlid

Valmistusaeg 30 minutes
Aeg kokku 4 hours
Portsjonit 20 trühvlit

Koostisosad

  • 150 g toorjuustu
  • 200 g valget šokolaadi
  • 1 dl 35%-list koort
  • 20 g Loodusvägi kuivatatud jõhvikapulbrit

Katteks:

  • 300 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

  • Kuumuta kastrulis koor vaikselt kuumusel ja tõsta sinna sisse ka hakitud valge šokolaad. Võid kasutada ka veevanni. Kuumuta, kuni šokolaad on sulanud. Kuumuta teises kastrulid toorjuust soojemaks, sega ühtlaseks ja ühenda siis mõlemad massid. Sega kõik läbi ja tõsta paariks tunniks külma tahenema. Vormi siis segust umbes 2-cm läbimõõduga pallikesed.
  • Sulata kastrulis hästi vaiksel kuumusel või vesivannil hakitud tume šokolaad, kuni see on täiesti sulanud. Kasta pallikesi sulanud šokolaadi sisse nii, et nad oleksid üleni kaetud. Tõsta küpsetuspaberiga kaetud pinnale hanguma. Kaunista jõhvikapulbriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.