Kuidagi kummastav on üht kooki või torti tervislikuks nimetada, aga kõik sõltub skaalast ja kui siia kõrvale sättida klassikaline magus ja valgest rafineeritud nisujahust kohupiima-biskviittort, siis igal juhul on kindel, et tegemist on oluliselt tervislikuma tordiga. Esmalt on siin ainukeseks kasutatud jahuks toortatra tume jahu, milles säilinud kõik toortatra kasulikud omadused (ja neid ei ole mitte vähe), teisalt on biskviidikihtide vahele sätitud meie rabade supermarja jõhvika ja toortatramee segu, mis on samuti võimas supertoit. Seega, maiustamine ei ole alati patt ja samas on see tort igati maitsev. Koduse testgrupi poolt sai igal juhul soojalt vastu võetud ja kinnitatud, et võiks teinekordki teha.

Tume toortatrajahu on hästi põnev jahu, sest kui kohati on nisujahu asendamine küpsetistes paras väljakutse (kui tahta sama kohevust ja õhulisust), siis näiteks toortatrajahu on igati arvestatav asendus. Lisaks kerkib tume toortatrajahu paremini, kui toortatra peenjahu. Seega sobib tume jahu hästi erinevate leiva- ja teiste pagaritoodete valmistamiseks, olles samal ajal igati terviseteadlik valik ja sobides ka neile, kes gluteenivabu tooteid eelistavad.

Kohupiimatort tatrabiskviidi ja jõhvika-mee toormoosiga

Tavalisest tordist oluliselt tervislikum variant, kus biskviidis kasutatud tumedat toortatrajahu ja vahekihina jõhvika-mee toormoosi
Aeg kokku 55 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

Tatrabiskviit

  • 4 suuremat muna
  • 4 sl suhkrut
  • 4 sl toortatrajahu nt Remedyway tumedat toortatrajahu
  • 2 sl maisitärklist
  • 1 tl küpsetuspulbrit
  • võid ja tatrajahu vormi määrimiseks

Kohupiima-vahukoorekreem

  • 500 g kohupiimakreemi
  • 4 dl 35%-list koort
  • 3-4 sl suhkrut
  • 1 tl vanillisuhkrut

Jõhvika-mee toormoos

Lisaks:

  • Immutamiseks hapukat mahla
  • Kaunistamiseks marju melissi või münti

Valmistamine

  • Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Sega omavahel toortatrajahu, tärklis ja küpsetuspulber ning sõelu need munavahu sisse. Sega ettevaatlikult alt üles tõstes kausitäis läbi. Määri 22-cm läbimõõduga vorm võiga ja raputa üle toortatrajahuga. Kalla tainas vormi ning tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ca 30 minutiks. Kui biskviit hakkab liiga kiirelt pruunistuma, kata see näiteks küpsetuspaberiga. Keera ahjul kuumus maha ja jäta biskviit 10-15 minutiks lahtise ahjuuksega ahju järelküpsema. Tõsta siis ahjust välja ja jahuta. Eemalda vormi küljed ja lõika biskviit suure terava noaga või spetsiaalse tordipõhja lõikuriga kolmeks kihiks.
  • Jõhvika-mee toormoosi jaoks purusta jõhvikad koos meega.
  • Kreemiks vahusta koor suhkru ja vanillisuhkruga ning sega kohupiimaga. Immuta tordi alumist põhja hapuka mahlaga, määri sinna peale jõhvika-mee toormoosi ja kata siis umbes kolmandiku kohupiimavahuga. Tõsta peale teine kiht ja korda kõike veelkord. Tõsta siis sinna peale kolmas kiht ning immuta samuti mahlaga ning kata kohupiimkreemiga. Kaunista marjade, puuviljade ja melissi või mündiga.

Postitus sündis koostöös RemedyWay´ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.