Kevad on täpselt niikaugele jõudnud, et tõenäoliselt on paljudel juba esimesed grillid tehtud. Igal hooajal on põnev avastada uusi grilltooteid ja sekka ka vanu armsaid tuttavaid taas nautida. Oskari lambalihast toorvorstid on üheks avastuseks, mis võiks sobida kõigile neile, kel lambaliha meele järele on.

Balkanipärase maitsekooslusega vorstikestesse on kombineeritud lamba- ja veiselihast täidis. Sellistele vorstidele sobib hästi lisandiks juurde pakkuda midagi pisut vahemerelist ehk grillitud paprika salatit fetajuustuga. Grillitud paprika muutub magusaks ja mõnusaks salatimaterjaliks, mida aitab särama lööma külluslik balsamico-kaste ning soolakas fetajuust. Kui oled kitsejuustusõber, võid fetajuustu asemel hoopis seda kasutada. Maitsev jääb salati igal juhul. Paprikaid võib grillida nii grillil kui ka ahjus. Grillil sütel valmistamisel jääb maitse eriti mõnus ja suitsune! Just selline, mis lambavorstidega hästi sobitub.

Grillitud paprika salat fetajuustuga. Seltsiks Oskari lamba toorvorstid

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

 • 450 g Oskari toorvorste lambalihaga
 • 1 punane paprika
 • 1 kollane paprika
 • 1 roheline paprika
 • 100 g fetajuustu
 • Oliiviõli
 • Värsket tüümiani
 • Soola

Balsamico kaste:

 • 2 sl balsamico kreemi võid asendada 1 sl palsamiäädikaga ja 1 tl meega
 • 2 sl oliiviõli
 • 1 küüslauguküüs hakituna

Valmistamine

 • Poolita ja puhasta paprikad seemnetest. Rösti 230 kraadini kuumutatud ahjus koorega pool ülespoole kuni koor on mustjas ja söestunud. Samamoodi võid paprikaid ka grillil valmistada. Tõsta siis paprikad kaussi ja kata kauss kas kaanega või kilega. Jäta umbeks 10 minutiks ootama ja koori siis paprikatelt söestunud koor. Tükelda parajateks tükkideks.
 • Sega kokku kastme ained. Timmi maitse parajaks.
 • Tõsta tükeldatud paprika taldrikule. Nirista peale kaste, säti juurde väiksemaks tükeldatud fetajuust ja pudista peale vartest puhastatud tüümian.
 • Grilli lambavorste kuumal grillil ja serveeri siis koos paprikasalatiga.

Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.