Peedisalatid on meil alati au sees olnud. Kombinatsioonis sageli koos kitsejuustuga magushapuka kastmega, mis peedi maitse hästi ilusa maitseraamistuse annab. Sinna magushapukasse kategooriasse paigutub ka meie pere lemmikuks olev Piesta õunastroop sobib peedi-kitsejuustusalatile maitset andma ideaalselt. Ütleme nii, et see peedi ja stroobi kooslus on olnud üheks viimase aja lemmikuks kombinatsiooniks. Peet ja kitsejuust armastavad magusapoolseid kastmeid ja seda rolli suudab stroop suurepäraselt kanda. Tummisust aitavad sellele salatile lisada läätsed, mis on teenimatult tahaplaanile jäänud vana ja väärikas toiduaine.

Kõik salati jaoks vajalikud toorained on ausad ja eestimaised ning pärinevad Talust Koju lehelt, kuhu on koondatud kodumaised ja mahedad talutooted. Valik on igati esinduslik ja tellimus tuuakse koju kohale. Reedel tellitud kauba saab kätte teisipäeval ja teisipäeval tellitud kauba reedel. Mugav ja lihtne ning tooraine kvaliteet on lihtsalt suurepärane!

Tellitud kaup, millest saab kohe varsti üks mõnus salat valmis.

Tagasi selle peedisalati juurde tulles olin hästi üllatunud kodumaistest läätsedest. Väga mõnusa tummise olemisega ja ideaalne erinevate salatite komponent. Soovitan neid soojalt, sest tegelikult võiks läätsesid kindlasti ka oma igapäevamenüüs rohkem tarvitada. Meil kulus kotitäis läätsesid kiirelt erinevatesse hautistesse, suppidesse ja salatitesse neid lisades.

Salatile sobib juurde pakkuda Kotzebue pagari hapusaia koos imemaitsva Butero võiga. Joogiks sobib hapendatud kasemahlajook rabarberiga. Kõiki neid tooteid saab samuti Talust Koju veebipoest tellida.

Ahjupeedi-läätsesalat kitsejuustuga ja stroobikastmega

Aeg kokku 1 hour
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 keskmise suurusega peeti Tarvastu Saariku talu mahepeet
  • Paar küüslauguküünt ja tüümianioksa Kopra Sahver
  • 180 Kreeka salatijuustu Kalamatsi Meierei
  • 100 g salatisegu Luxveg Eesti
  • 2 punast sibulat õhukeste viiludena, Kopra sahver
  • 100 g läätsesid keedetuna, Planty-Me
  • Soola ja pipart
  • Kanepiõli võid asendada ka rapsi- või oliiviõliga, Tammejuure Mahetalu
  • Mett

Salatikaste

  • 2 sl stroopi Piesta
  • 2 sl kanepiõli Tammejuure Mahetalu
  • Sidrunimahla või veiniäädikat
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Valmista esmalt ahjupeedid. Selleks koori ja tükelda peet. Sega tükeldatud peet kanepiõli, mee, soola ja pipraga. Lisa mõned küüned küüslauku ja paar tüümianioksa ning rösti kas küpsetuspaberisse või fooliumisse keeratuna 180-200 kraadini kuumutatud ahjus ca 30-40 minutit, kuni peet on pehme. Jahuta.
  • Keeda läätsesid soolaga maitsestatud vees ca 45 minutit, kuni nad on pehmed. Kurna ja tõsta kõrvale.
  • Sega kokku salatikastme ained.
  • Sega viilutatud sibul paari lusikatäie salatikastme sisse ja jäta veidikeseks marineerima. Ülejäänud salatikastmega sega salatiroheline ja tõsta see siis salativaagnale või -kaussi. Lao sinna peale ahjupeet ja läätsed. Lisa ka sibul koos sibulamarinaadiga ja väiksemaks murendatud kitsejuust. Viimistle vajadusel veel värskelt jahvatatud musta pipraga ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Talust Koju veebipoega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.