Eelseisvateks lihavõttepühadeks võib varakult valmistuma hakata. Kui magusa poole pealt on valik lihtne – kas pasha, kulebjaaka või muu kohupiimamaius – siis soolase osas võiks mõtteid näiteks mahlase kanapiruka suunas sättida. Maitsev ja külluslik pirukas, kus rustikaalsele kartuli-muretainapõhjale seab end sisse Oskari marineeritud suitsukana koos pannil hautatud porrulaugu, koore-muna täidise, juustu ja tomatiga. Selline pirukas sobib kas siis õhtusöögiks, kohvikõrvaseks või siis hoopis pidulauda ehtima. Juurde võid pakkuda värsket salatit.

Suitsukana pirukas kartuli-rukkijahust põhjal

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 8

Koostisosad

Kartuli-muretainas:

  • 150 g keedetud kartuleid koorituna
  • 150 g rukkijahu
  • 100 g võid
  • 0,5 tl soola
  • Veidi vett vajadusel

Suitsukanatäidis:

  • 300 g Oskari marineeritud suitsukanakintsu tükeldatuna
  • 200 g porrulauku viilutatuna
  • 3 muna
  • 2 dl 10%-list koort
  • 100 g juustu riivituna
  • Hakitud murulauku
  • 2 tomatit viilutatuna
  • õli praadimiseks

Valmistamine

  • Põhja valmistamiseks töötle kartulid, tükeldatud või ja rukkijahu koos soolaga ühtlaseks massiks. Vajadusel lisa veidi külma vett, et moodustuks ühtlane tainapall. Aseta tainas vähemalt pooleks tunniks külma. Võta tainas külmast ning laota küpsetuspaberiga kaetud 24-26 vm läbimõõduga pirukavormi põhjale ja külgedele. Küpseta eelkuumutatud ahjus ca 10-15 minutit 180 kraadi juures, kuni põhi on kuivaks tõmbunud, kuid mitte pruunistunud.
  • Täidise jaoks hauta pannil õlis porrut mõne minuti jooksul. Tõsta eelküpsetatud põhjale. Puista sinna peale hakitud murulauku ja tõsta porrulaugule tükeldatud suitsukana. Klopi munad lahti ja sega koorega ning poole juustukogusega. Maitesta soola ja pipraga. Kalla pirukale. Laota sinna peale ülejäänud juust ning tõsta sinna ka tomativiilud. Tõsta eelkuumutatud ahju 180-200 kraadi juurde ca 30 minutiks või seni, kuni täidis on kalgendunud ja parajalt kuldne.

Postitus sündis koostöös Oskar Lihatööstusega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.