Käes on imeline aeg, kui selleaastases kuumas suvepäikeses küpsenud viljad hakkavad valmima ja kõigel on nüüd päris maitse ning suvemagus alatoon. Oi, kuidas ma seda aega armastan ja igal aastal püüan neid maitsed talletada nii, et ka talvisel verevaesete viljade ajastul need suvest küllastunud maitsed ikka meeles püsiksid. Köögiviljatoidud on praegu lihtsalt parimad ja vajavad nii vähe, et midagi tõeliselt maitsvat valmis teha. See baklažaanist, paprikast ja tomatitest valmistatud taldrikutäis on üks neist toitudest, mis liialt vaeva ei nõua.

Mõnus mahlane täistaimne taldrikutäis jääb eriti maitsev just praegu ehk suvemagusate köögiviljadega valmistades. Ahjus või grillil röstitud köögiviljad aitab maitseküllaseks roaks vormida Gourmet Clubi basiilikupesto. Toitu on lihtne valmistada ja maitsenauding on garanteeritud. Soovi korral võid lisada kooslusesse veel mozzarella juustu, fetajuustu või ka taimseid juustuasendajaid.

Röstitud paprika ja baklažaan ahjutomatite ja basiilikupestoga

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 punast paprikat seemnetest puhastatuna ja poolitatuna
  • 2 baklažaani ratasteks lõigatuna
  • 150 g Gourmet Club basiilikupestot
  • Oliiviõli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks värsket basiilikut

Ahjutomatid:

  • 500 g kirsstomateid
  • 2 sl oliiviõli
  • Näpuotsaga tšillihelbeid
  • Balsamico kreemi
  • Soola

Valmistamine

  • Alusta paprikate ja tomatite röstimisest. Selleks tõsta poolitatud paprika ja tomatid ahjuplaadile, piserda õli ja soolaga ning rösti 200 kraadi juures umbes 30 minutit, kuni paprika on pehme ja hakkab pruunistuma ning ka tomatid on pehmed. Jahuta, soovi korral koori ja lõika paprika väiksemateks tükkideks. Köögivilju võid röstida ka grillil.
  • Samal ajal kui tomatid ja paprika ahjus küpsevad, prae baklažaani õli sees mõlemalt poolt, kuni see on läbi küpsenud ja kergelt pruunistunud. Tõsta kõrvale. Samamoodi võid baklažaani küpsetada grillil.
  • Tõsta rösitutud kirsstomatid kaussi, piserda oliiviõli, soola, tšillihelveste ja balsamico kreemiga. Pigista tomatitest pisut mahla välja ja jaota need kausside või taldrikute vahel.
  • Ehita baklažaani ja paprikatorn. Selleks tõsta taldrikule praetud või röstitud baklažaaniviil, sinna peale tõsta paprika ja laota siis julgelt Gourmet Clubi basiilikupestot. Korda sama veel korra ja tõsta siis baklažaani-paprikatorn eelnevalt taldrikule sätitud tomatite juurde. Nirista veel taldrikutäiele basiilikupestot, soovi korral nirista veel peale oliiviõli ja kaunista värske basiilikuga.

Postitus sündis koostöös Gourmet Clubiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.