Suvi edeneb nii, et ei jõua järge pidada ja pidev kuumus on põhjustanud selle, et ka kõik marjad valmivad turbokiirusel. Maasikad on oma etteaste teinud, nüüd on aeg vaarikate käes ja kui ikka lõõskav 30-kraadine päike päev läbi keevitab, siis on vaja marju korjata igal päeval. Seega on hetkel aukohal igasugused kooslused, kus on võimalik marju ära kasutada ja kuningannakook on üks neid suvekoju sobivaid lihtsaid kooke, millele saab sättida parajasti hooajalisi marju.

Kuningannakook kõlab küll kuninglikult, aga tegelikult on tegemist lihtsa ja samas hästitoimiva kooslusega, kus suvemarjad saavad särada. Kuningannakook on hästi tuntud meie põhjanaabrite seas, kust ka selle koogi algne retsept näpatud on. Meil on see kook sageli laual just maakodus, kus ei ole mahti keeruliste kookidega jännata ja kus suvemarju saab oma aiast noppida. Vastavalt sellele, milline suvekuu parasjagu käsil on, säti koogile kas maasikaid, vaarikaid, mustikaid või sõstraid. Mõnus ja maitsev jääb kook kõikide marjakooslustega.

Suvine kuningannakook

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 10

Koostisosad

Koogipõhi:

 • 100 g võid
 • 1 dl DanSukkeri suhkrut
 • 0,5 tl soola
 • 1 muna
 • 2,5 dl jahu
 • 1 tl küpsetuspulbrit

Marjatäidis:

 • 4-5 dl erinevaid marju maasikad, mustikad, vaarikad, sõstrad
 • 200 g Kreeka jogurtit võid kasutada ka hapukoort
 • 1 muna
 • 0,5 dl DanSukkeri suhkrut
 • 1 tl DanSukkeri vaniljesuhkrut

Valmistamine

 • Vahusta toasoe või suhkruga. Lisa muna ja jahu ning küpsetuspulbri segu. Kalla segu küpsetuspaberiga kaetud lahtikäivasse 24 cm läbimõõduga vormi.
 • Laota koogipõhjale marjad. Sega omavahel jogurt, muna, suhkur ja vanillisuhkur ning kalla siis saadud segu marjadele. Tõsta kook eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde umbes 30 minutiks või seniks, kuni täidis on kalgendunud. Tõsta ahjust ja jahuta enne lahtilõikamist. Serveerides võid koogile veel täiendavalt marju peale puistata.

Retsept valmis koostöös DanSukkeriga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.