Rootslaste krevetisalat, tuntud kodumaal kui skagenröra, sobib väga hästi ka meie oma kodumaist pidulauda kaunistama. Seda on imelihtne valmistada ja samas on see väga maitsev mõnus kooslus, mis kõikide kala- ja mereannisõprade lemmikuks.

Kui tavapärane skagenröra on lihtsalt krevetid rammusas majoneesikastmes, siis pidulikkuse rõhutamiseks võib krevettidele veidi ka kalamarja lisada. Isegi paar lusikatäit kalamarja suudab anda krevetisalatile mõnusa tekstuuri ja muidugi ka visuaalselt kaunistada ja pidulikkust lisada. Krevetisalatile võib juurde pakkuda röstsaia, lapileiba, aga ka must leib sobib siia kooslusesse igati hästi. Skagenrörat võibki serveerida suupistena röstsaial või -leival. Krevettidena olen mida kasutanud garneele, mida müüakse sügavkülmutatuna. Need tasub siis juba eelmisel päeval sügavkülmast tavakülmikusse aeglaselt üles sulama panna. Garneelid jäävad mõnusalt mahlased ja hõrgud ehk siis igati piduliku laua väärilised.

Skagenröra ehk Rootsi krevetisalat

Valmistusaeg 10 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 500 g kooritud krevette
  • 100 g kalamarja
  • 100 g majoneesi
  • 50 g toorjuustu
  • Sidrunimahla
  • Värsket hakitud tilli
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks lapi leiba röstitud saia vm

Valmistamine

  • Sega toasoe toorjuust, majonees ja sidrunimahl omavahel ühtlaseks. Tõsta kaussi krevetid ja kalamari ning kalla peale majoneesikaste. Lisa ka hakitud till. Sega kõik läbi ja maitsesta soola ja pipraga. Serveerides paku juurde kas röstitud saia, lapi leiba vm.

Retsept ilmus 2021. aasta viimases Toit&Trend ajakirjanumbris.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.