See on klassikaline toitev ja tummine burger. Korralik kõhutäis, kus kokku saavad tuttavad ja turvalised maitsed. Mahlasele hakklihapihvile lisatud tomatine ja kergelt vürtsikas grillsalat ning sulanud juust on just need suu(re)pärased lisandid, mis ühele hamburgerile õige oleku ja maitse annavad.
Nobenäpp valmistab pihvi ise, samas võib rahulikult sinna burksi vahele sättida ka valmiskujul müüdavaid kas tooreid või juba küpsetatud pihve. Juustu võiks lasta ilusti eelnevalt ära sulada, nii jääb burks kindlasti mahlasem ja mõnusam. Felixi vürtsikas grillsalat sobib siia kooslusesse kui valatult lisades nii mahlakust kui ka maitselisa.
Toekas burger mahlase hakklihapihvi ja grillsalatiga
Portsjonit 3
Koostisosad
- 4 burgerisaia
- 100 g Felixi burgerikastet
- 4 viilu juustu
- 4 kuhjaga supilusikatäit Põltsamaa grillisalatit
- Punase sibula rattaid
- Salatirohelist
Hakklihapihvid
- 500 g sea delikatesshakkliha või seguhakkliha
- 1 sibul hakituna
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 1 tšillipipar hakituna, soovi korral
- Soola ja pipart
- Õli praadimiseks
Valmistamine
- Hakklihapihvide valmistamiseks kuumuta pannil õli ja prae siis keskmisel kuumusel sibulat mõned minutid. Lisa siis küüslauku ja tšillit ja prae veel mõned minutid. Jahuta pannitäis veidi. Tõsta hakkliha kaussi ja lisa siis praetud sibul, küüslauk ja tšilli. Maitsesta soola ja pipraga ning klopi segu ühtlaseks massiks. Töötle massist käte vahel peopesa suurused lapikud kettad ja arvesta nende vormimisel sellega, et küpsedes tõmbub nende läbimõõt väiksemaks. Seega võid vormida pisut suuremad kettad kui on burgerisaia läbimõõt. Tõsta pihvid küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, vajuta keskelt lapikumaks, et nad keskelt väga paksuks ei küpseks ja tõsta siis eelkuumutatud ahju 220 kraadi juurde umbes 10 minutiks. Alanda siis kuumust 200 kraadini ja küpseta veel teist samapalju. Võid mõni minut enne küpsemisaja lõppu pihvile juustuviilu tõsta, et see pihvile sulaks. Tõsta ahjust.
- Võid burgerisaiu kergelt röstida. Määri siis burgerisaiadele burgerikastet ja säti sinna salatirohelist. Sinna peale tõsta hakklihapihv koos juustuga. Sellele tõsta grillisalatit ja punase sibula rattad ning tõsta peale burgerisaia teine pool. Vajuta kergelt kokku ja serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Põltsamaa Felixiga.
Vasta