Kooreses külluslikus sinepitäpilises kastmes küpsenud kanafilee ja kartul on kiire, lihtne ja maitsev ühel pannil valmiv roog, mida võib valmistada nii argiõhtul kui pühapäevalõunaks.
Koorene sinepikaste koos krõbedaks küpsenud kartulite ja kuldse kanafileega maitseb reeglina kõigile. Maitsestamiseks võid kasutada ürtidest ka spetsiaalset Itaalia või Prantsuse ürdisegu, samas võid maitsestada kastet ka värske tüümiani ja/või punega. Kastme valmistamise lõppfaasis paksenda kaste lusikatäie maisitärklisega.
Kooreses sinepikastmes kana ja kartul
Portsjonit 4
Koostisosad
- 3 keskmise suurusega kanafileed
- 1 tl kuivatatud punet
- 1 tl kuivatatud basiilikut
- Soola ja pipart
- 2 sl võid
- 2 dl oliiviõli
- 400 g beebikartuleid
Koorene sinepikaste:
- 1 sl võid
- 2 küüslauguküünt hakituna
- 2,5 dl Maggi puljongikontsentraadist valmistatud kanapuljongit
- 2 sl teralist sinepit
- 2,5 dl 35%-list koort
- 1 sl maisitärklist
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Tõsta kanafileed ja poolitatud beebikartulid kaussi. Piserda oliiviõliga ja lisa ürdid, soola ja pipart. Sega käte vahel läbi. Sulata pannil või ja lisa ka veidi oliiviõli. Lao ühele pannipoolele kanafilee ja teisele poole kartulid lõikepind allpool. Lase või ja õli sees ilma segamata 3-4 minutit pruunistuda. Keera siis ümber ja pruunista teiselt poolt samamoodi. Tõsta pannilt ära ja hoia soojas.
- Valmista kaste. Selleks sulata samal pannil lusikatäis võid. Lisa pannile küüslauk ja kuumuta minuti jooksul läbi. Kalla juurde kanapuljong, sinep, sega läbi ja llisa siis ka koor. Maitsesta kaste soola ja pipraga. Sega lusikatäis tärklist vähese veega ja sega kastme sisse. Kuumuta segades, kuni kaste pakseneb. Tõsta kas samale pannile või siis ahjuvormi kastme sisse kana ja kartulid. Sega läbi, et kana ja kartul oleks kastmega kaetud ja tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde 15-20 minutiks kuni kana on läbi küpsenud ja kartulid pehmed. Serveerides puista peale värskeid ürte.
Postitus sündis koostöös Maggiga.
Vasta