Eesti Vabariigi sünnipäev on peatselt tulemas ja nagu igal aastal kerkib ka sel korral küsimus, mida pidulauale panna. Kui jõulude puhul on kindel, et hapukapsas ja verivorstid peavad kindlasti laual olema, siis kodumaa sünnipäeva puhul peale kiluleiva mingit kindlat toitu polegi. Seega tasub meie tuttavatest toiduainetest midagi maitsvat ja põnevat valmistada, mis aitaks väärikalt pidupäeva tähistada ja pidulauda katta. Heeringas, kartul, räim, hapukoor ja veel mitmed meile igiomased toiduained on need, millega tasuks sel päeval pidulauda katta.

Üheks maitsvaks ja pilkupüüdvaks suupisteks on heeringatarrend, mida saab serveerida õhukesel mustal leivaviilul. Valmistada ei ole seda keeruline, ainult veidi aega on tarretumiseks vaja varuda. Tarrend valmista muffinivormides, nii saad serveerida seda portsjonina ehk suupistena. Teine võimalus on tarrend valmistada suuremas vormis ja siis kas klaasi või ümara vormiga tahenenud tarrendist paraja suurusega rattad välja lõigata.

Mina kasutasin siin toidus VIČI roosakat heeringat, mis annab sellele piduroale veel lisavärvi. Sobib ka muu heeringas.

Heeringatarrendi suupisted mustal leival

Valmistusaeg 20 minutes
Tarretumiseks vajalik aeg 3 hours
Aeg kokku 3 hours 20 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 2 VIČi roosat heeringafileed
  • 1 suurem keedetud porgand hakituna
  • 1 punane sibul hakituna
  • 2 keedetud muna
  • 2 želatiinilehte
  • 100 g majoneesi
  • 50 g hapukoort
  • Soola ja pipart
  • Hakitud murulauku või tilli
  • Veidi mädarõigast
  • Serveerimiseks musta leiba

Valmistamine

  • Haki üks heeringafilee ja teine filee tükelda ca 1,5 cm jämedusteks tükkides. 1 muna haki ja teine viiluta. Tõsta kaussi hapukoor ja majonees. Leota želatiinilehti külmas vees mõni minut ja sulata siis väheses koguses vees või puljongis. Sega želatiini sisse veidi majoneesi-hapukooresegu ja kalla see siis kõik majoneesi-hapukoore sisse. Sega läbi ja lisa sinna sisse ka hakitud heeringas, porgand, sibul ja muna. Maitsesta soola, pipra ja mädarõikaga ning lisa hakitud tilli või murulauku. Vooderda muffinipann kilega ja jaota segu kuue muffinivormi vahel ära. Tõsta jahedasse paariks tunniks kuni üle öö.
  • Lõika sobiva suurusega vormiga õhukesest leivaviilust rattad. Soovi korral rösti neid ahjus krõbedamaks. Määri igale leivaviilule veidi majoneesi või võid, et tarrend maha ei libiseks ja tõsta igale leivaviilule siis heeringatarrend. Säti sinna peale keedetud muna viil ja roosa heeringa tükk. Kaunista veel peeneks hakitud porgandi ja maitserohelisega.

Postitus sündis koostöös VIČI-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.