Caesari salat on paljude lemmik ja selle salatiga kipub vahel küll nii olema, et variatsioone Caesari teemal leiab pea lõputult. Algselt oli salat siiski kolmest peamisest komponendist koosnev ehk Rooma salat, krutoonid ja juustulaastud. Kõik muud  variatsioonid on juba hiljem lisandunud, kuigi mõned variandid töötavad suurepäraselt. Kanafilee on üks levinumaid lisandeid, samas mulle endale meeldib väga krevettidega variant.

Siin salatis on üheks staariks Džiugase laagerdunud juust, mida on lisatud nii juustulaastudena salatisse, riivituna salatikastmesse ja ka krõbedatele küüslaugukrutoonidele on puistatud enne ahju pistmist riivitud juustu. Nii et julgelt juustune toekalt toitev salat, mis on tõeliselt maitsev ka. Ja juustuga ei tohi koonerdada.

Džiugase juustusid leiab nii laastudena kui tükeldatuna.
Siin salatis on juustu lisatud nii krutoonidele kui ka Caesari salatikastmele. Ja loomulikult laastudena. Mõnusalt juustune!

Julgelt juustune Caesar küüslaugukrutoonidega

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 1 suurem Rooma salati pea
  • 150 g Džiugas juustu laaste

Krutoonid:

  • 3-4 viilu ciabattat või baguette´i
  • 3 sl oliiviõli
  • 1 küüslauguküüs riivituna
  • 2 sl Džiugase juustu riivituna

Salatikaste:

  • 2 anšoovisefileed
  • 2 küüslauguküünt
  • 2 dl majoneesi
  • 60 ml riivitud Džiugase juustu
  • 50 ml toorjuustu
  • 2 sl sidrunimahla
  • 1 sl Dijoni sinepit
  • 2 tl Worcesteri kastet

Valmistamine

  • Kastme valmistamiseks tõsta anšoovisefileed koos küüslauguga purustajasse ja töötle “pulse” režiimil pastaks. Lisa juurde majonees, Džiugase juust, toorjuustu, sidurnimahl, sinep ja Worcesteri kaste ja töötle kaste kreemjaks ühtlaseks massiks. Vajadusel maitsesta soola ja pipraga. Tõsta vähemalt tunniks ajaks külma.
  • Valmista krutoonid. Selleks rebi ciabattast või baguette´ist paraja suurusega tükid. Laota need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Sega oliiviõli küüslauguga ning piserda siis saiatükkidele. Lisa riivitud juust. Küpseta 180-kraadises ahjus kuni saiatükid on krõbedad ja kuldsed ehk ca 10-12 minutit.
  • Salati valmistamiseks rebi Rooma salati pea väiksemateks tükkideks ja sega salatikastmega. Selleks ei pruugi kogu valmistatud salatikastme kogus ära kuluda, doseeri vastavalt oma maitsele. Sega salatilehed kastmega läbi ja tõsta taldrikule või kaussi. Puista salatile krõbedad krutoonid ja Džiugase juustu laastud.
  • Soovi korral võid salatile lisada veel keedetud mune, krõbedaks praetud peekonit, kanafileed, kirsstomateid, krevette vm.

Selline salat sobib hästi ka piknikule kaasapakkimiseks või aiapeole. Suvel võid lisada ka magusaid kesksuviseid tomateid, mis siia kooslusesse suurepäraselt sobivad.

Postitus sündis koostöös Džiugas juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.