Vahel on nii, et mõni toit on nii piinlikult lihtne, et seda pakkudes külaliste kiidusõnu kuuldes kipub vahel punastama. Sest ega mingit imenippi, rääkimata pingutusest ju polegi. See juustudipp kistejuustuga on üks neist, mida valmistada on lihtsalt imelihtne ja mida pakkudes saad reeglina nii mõnegi tunnustava lause ja retseptipäringu osaliseks.

Reeglina naudivad seda sooja dipikastet ka need, kes muidu ülemäära suured kitsejuustu fännid ei ole, kuna erinevaid juuste segades ning dipikastet ahjus küpsetades muutub kitsejuustu maitse aimatavaks, aga mitte domineerivaks.

Selline dipikaste on väga mõnus lisand nii röstitud saia, köögiviljade, aga miks mitte ka puuviljade juurde. Lisaks võib pakkuda veel mõnd hapukat moosi või mett, mis mõlemad kitsejuustuga ka väga hästi kokku sobivad.

Valmistuskäik on lihtne – Chavroux kreemine ja maheda maitsega kitse toorjuust tuleb segada riivitud parmesani ja tavalise toorjuustuga. Seda segu oma eelistuste järgi veidi maitsestada, oliiviõliga üle niristada ja siis ahjuvormis veerand tundi küpsetada. Sellist sooja dippi tulekski serveerida otse ahjust võetuna. Nii on ta kõige kreemisem ja mõnusam. Tõeliselt sõltuvust tekitav, kui aus olla 😊

Tegelikult võib selle dipikastmega ka veidi katsetada. Sobib lisada erinevaid ürte, pähkleid, päikesekuivatatud tomateid või muud meelepärast. Samamoodi võib parmesani ka muu juustuga asendada. Maitsev ja mõnus jääb see ikka.

Küpsetatud dipikaste kitsejuustuga

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 150 g Chavroux kitsejuustu
  • 100 g toorjuustu
  • 50 g riivitud parmesani juust
  • Värskelt jahvatatud musta pipart
  • 2 sl oliiviõli + pealeniristamiseks
  • Hakitud värsket murulauku

Valmistamine

  • Tõsta kitsejuust, toorjuust ja riivitud parmesan koos musta pipra ja oliiviõliga purustajasse või töötle massi saumikseriga. Töötle, kuni mass on ühtlane ja kreemjas. Tõsta siis ahjuvormi, silita lusikaga pealispind siledaks ja nirista peale veidi oliiviõli. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta 15-18 minutit.
  • Serveeri kas krõbesaia, köögiviljade või puuviljadega. Juurde võid pakkuda mett või hapukat moosi.

Retsept sündis koostöös Savenciaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.