Toitev ja samas tervisesõbralikult köögiviljane võileib, mis saanud innustust skandinaavlaste legendaarsest smørrebrød´ist. See nimetus tähendab küll võileiba, aga tegelikult on see sageli pisut rohkem kui lihtsalt võileib ehk siis meie mõistes pigem einevõileib, mis annab kohati omaette söögikorra mõõdu välja.

Siin võileivas saavad kokku krõbedaks röstitud hapusai, mädarõikane heeringa-peedisalat, kiirmarineeritud noor kurk ja kõige tipus troonivad veel heeringaviilud ja keedetud vutimuna. Hästi mõnus toitev ja maitseküllane kooslus. Sobib nii peolauale kui ka korralikuks vahepalaks.

Röstitud hapusai peedi-heeringasalati ja kiirmarineeritud värske kurgiga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 2 suurt viilu röstitud haputainasaia
  • 1+1 Viči heeringafileed
  • 2 keedetud peeti riivituna
  • 2 sl majoneesi
  • 1 tl mädarõigast
  • 2 lühikest kurki õhukeste ribadena
  • Laimimahla
  • Hakitud murulauku või till
  • Hakitud punast sibulat
  • Keedetud vutimune
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Pane esmalt kurk marinaadi. Selleks sega laimimahl (võid kasutada ka äädikat) tibakese soola ja hakitud murulaugu või tilliga. Tõsta sinna sisse kurgiribad ja jäta veidikeseks maitsestuma.
  • Keeda vutimune 2 minutit ja 40 sekundit. Jahuta siis külma vee all.
  • Sega riivitud peet majoneesi, ühe hakitud heeringafilee ja mädarõikaga. Sega läbi. Vajadusel lisa ka soola. Tõsta heeringa-peedisalatit röstitud hapusaiale. Sinna peale säti kiirmarineeritud kurki. Kurgile säti veel täiendavalt heeringatükke ja pane sinna ka poolitatud keedetud vutimuna. Puista peale hakitud punast sibulat. Serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.