Kevadine mõnusalt maitsev ja samas ka tervist turgutav külm kaste karulaugu, hapukoore ja heeringaga sobib hästi kas keedetud või praetud kartulitega.

Kevadiselt vägine karulauk harmoneerub soolaka heeringa ja kepsakalt krõmpsuva kevadise redise ja kurgiga imehästi. Valmistamine on ka jõukohane igaühele ehk siis ei nõua liialt aega ega oskusi. Haki sinna kastme sisse ohtralt karulauku, aga kui karulauku käepärast ei ole või ei ole parajasti karulaugu hooaeg, siis asenda siin kastmes karulauk kas murulaugu või rohelise sibulaga, mis sobib siia kooslusesse ka väga hästi.

Heeringana on siin kastmes kasutatud Vici traditsioonilist õlita heeringat, mille kasutamine on eriti lihtne just seepärast, et pole vaja heeringafileed õlist nõrutada.

Külm heeringa-karulaugukaste

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 300 g Vici traditsioonilist heeringafileed tükeldatuna
  • Punt karulauku hakituna
  • 2 keedetud muna hakituna
  • 2-3 lühikest kurki viilutatuna
  • 4-5 redist viilutatuna
  • 100 g hapukoort
  • 100 g majoneesi
  • 1 tl mädarõigast soovi korral
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Sega kokku tükeldatud heeringas, karulauk, hakitud muna, viilutatud kurk ja redis ning hapukoor ja majonees. Maitsesta kaste mädarõika, soola ja pipraga. Serveeri külma kastet koos keedetud või praetud kartulitega. Serveerides võid peale puistata veel veidi hakitud keedetud muna.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.