Kuigi eelseisev pikk nädalavahetus on jahedam kui võiks ja päikestki liiga palju ei lubata, võib selle päikeselisemaks teha üht hästi mõnusat päikesekollast karriheeringat valmistades.

Heeringas erinevates maitselisa ja mahlasust andvates kastmetes on igati avastamist väärt hõrk pala või suupiste. Kuldkollase karrikastme ja soolaka heeringa maitse kokku kombineerituna on meeldivalt maitseüllatusi pakkus ja kindlasti järeleproovimist väärt kooslus. Hapukoor, sibul, marineeritud kurk ja karri maitseaine moodustavad heeringale küllusliku kastme, millel on ka mõnusalt krõmpsuvat tekstuuri. Sellist karriheeringat sobib hästi serveerida rukkileiva peale, lisaks võib sättida juurde keedetud muna, murulauku ja kappareid. Mõnus toitev võileib, mis sobib nii hommiku- kui õhtueineks, aga miks mitte ka suupisteleibadel pidulauale sättimiseks.

Kui sulle meeldib flirt soolane-magus skaalal, siis lisa heeringakastmesse veel hakitud rohelist õuna ja väike sorts kas kalvadost või brändit.

Heeringana kasutasin siin Vici ilma õlita traditsioonilist heeringat, mida on eriti mugav toitudele lisada, kuna jääb ära õliga lödistamine. Ja nagu nimigi ütleb, on tegemist igati traditsioonilise ja tuttavliku maitsega heeringaga.

Päikesekollane karriheeringas

Aeg kokku 14 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 1 pakk ehk 200 g Vici traditsioonilist heeringafileed tükeldatuna
  • 100 g hapukoort
  • 70 g majoneesi
  • 4-5 sl hakitud marineeritud kurki hakituna
  • 1 hakitud punane sibul hakituna
  • 1,5-2 tl karripulbrit
  • 50 g rohelist õuna hakituna (soovi korral)
  • Väike sorts kalvadost või brändit

Valmistamine

  • Serveerimiseks rukkileiba, keedetud muna, hakitud murulauku ja kappareid
  • Sega kokku hapukoor, majonees, marineeritud kurk, sibul ja karripulber. Kui kasutad õuna, siis lisa ka see koos sortsukese kalvadose või brändiga. Tõsta sinna kastme sisse tükeldatud heeringas. Jäta vähemalt 24 tunniks maitsestuma. Serveeri rukkileival koos keedetud muna, kapparite ja hakitud murulauguga.

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.