/prindi retsept/
Võluv oma lihtsuses kuid haarav oma maitsetega. Läätse ja riisi kooslus, kus särtsu andmas veidi tšillit ja magusat hautatud sibulat, peaks leidma endale koheselt head toitu armastavaid sõpru.
Selle supi puhul ei ole köögiäpardus see, kui riis ja läätsed veidi üle keevad. Pigem annavad supile mõnusat maitset juurde mõnusalt ülipehmeks haudunud koostisosad. Lihtsuse tõttu võiks selline supp sobida hästi argiõhtul valmistamiseks – supi keemise ajal saab muud toimetused ära tehtud ja värskelt keedetud maitsev toit on valmis suurema vaevata.
2 spl oliiviõli
3 sibulat hakituna (võid kasutada ka šalottsibulaid, neid kulub ca 5 tk)
0,5 tl tšillihelbeid
1 tl jahvatatud vürtsköömneid
1 l köögivilja- või kanapuljongit
150 gr (punaseid) läätsesid
100 gr pruuni riisi
Röstitud mandlilaaste
Vasta