Peale pikaajalist sotsiaalset paastumist ja jahedat kevadet on lõpuks käes suur suvi ja just õige aeg olla sotsiaalselt taas aktiivne ja (vastutustunnet minetamata) kohtuda oma armsate sõpradega. Soe suvi ja saabuv jaanipäev muudavad kindlasti läbikäimised ja kokkusaamised tihedamaks ning ühe laua taga söömine on muutumas taas normaalsuseks. Igasugused lihtsad ja toimivad ideed, mida lauale panna ja koos sõpradega nautida, on selles valguses igati teretulnud. Üheks selliseks koosluseks on külluslik Mehhiko köögist mõjutusi saanud juustudipp. Juustudipp tuleks valmis segada loomulikult ohtrast juustust, aga sinna juurde tuleks lisada ka kreemisust andvat toorjuustu. Siintoodud retseptis sai kasutatud röstitud paprikaga Creme Bonjour toorjuustu, aga tegelikult sobib samas retseptis kasutada ka küüslaugu, ürtide või veel muude põnevate maitsetega toorjuustusid. Igaüks leiab oma lemmiku ja kindlasti teeb selline soe juustudipp kõikide laua äärde kogunenute meele rõõmsaks ja paneb kõhu nurruma.
Külluslik soe juustudipp röstitud paprika maitselise toorjuustuga
Koostisosad
- 1 sibul hakituna
- 200 g röstitud paprika maitselist Creme Bonjour toorjuustu toasoojana
- 1 dl majoneesi
- 150 g Cheddari vm täisrasvast juustu riivituna
- 2 tl maisitärklist
- 1-2 tl suitsutatud paprika pulbrit soovi korral
- Soola ja pipart
- Värsket hakitud murulauku
- Viilutatud jalapenot või tšillipipart soovi korral
- Õli praadimiseks
- Serveerimiseks nachosid jalapenot, köögivilju jm
Valmistamine
- Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ja hauta sibulat õli sees mõned minutid. Tõsta kõrvale ja jahuta veidi.
- Sega omavahel toorjuust ja majonees. Tõsta umbes ¼ riivitud juustust kõrvale ja sega ülejäänud juust tärklisega. Kalla see toorjuustu-majoneesisegu juurde ja lisa ka praetud sibul. Sega kõik läbi, maitsesta soola, pipra ja soovi korral ka suitsutatud paprika pulbriga. Kalla ahjuvormi või väiksemale pannile, puista peale eelnevalt kõrvale tõstetud juust ning tõsta eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde umbes 20-25 minutiks, kuni juust on sulanud ja hakkab kergelt pruunistuma. Serveeri soojana ja serveerides puista soojale juustudipile peale hakitud värskeid ürte ning soovi korral ka viilutatud jalapenot või tšillipipart. Paku juurde nachosid, erinevaid köögivilju ja marineeritud jalapenot või muud meelepärast.
Postitus sündis koostöös Creme Bonjouriga.
Vasta