Kreemine ja siidine panna cotta on alati sündmus omaette. Elegantne ja hõrk! Eriti mõnus aga siis, kui sinna kooresesse maiusesse on end peitnud kitsepiimast toorjuust viigimarjalisandiga, millele maitset lisamas veidi aromaatset apelsinikoort. Viimistlemiseks võib kasutada värskeid viigimarju, pistaatsiapähkleid ning kreemjat suvemagusat mett. Imeline kooslus, kas pole? Boonuseks on see, et valmistamine ei ole üleliia keeruline ja magustoit sobib hästi ka pidulikumal hetkel serveerimiseks. Kui värsket viigimarja parasjagu käepärast ei ole, võib kasutada viigimarjamoosi, aga miks mitte ka apelsinifileed või muid puuvilju või marju. Imehästi sobib siia kooslusesse ka murakamoos.
Chavroux kitsetoorjuustud on mõnusa kreemise konsistentsiga ja delikaatse maitsega, sobides sageli ka neile, kes muidu suured kitsejuustude sõbrad ei ole. Kitsepiima maitse on küll õrnalt tajutav, aga mitte liiga intensiivne ning mõnusalt hõrk. Siin panna cottas sobib kasutada kas siis viigimarja-maitselist või ka tavalist kitsepiima toorjuustu. Maitsev jääb see mõlemal juhul.
Kitsejuustu-viigimarja panna cotta mee ja pistaatsiapähklitega
Koostisosad
- 2 dl 35%-list koort
- 2 dl 10%-list koort
- 2 sl suhkrut
- 4 lehte želatiini
- Poole apelsini koor peenelt riivituna
- 1 tl vanillisuhkrut
- 300 g Chavroux viigimarjadega kitsejuustu toasoojana
- 2-3 viigimarja õhukeste viiludena
- 100 g pistaatsiapähkleid jämedalt hakituna
- 6 tl mett
Valmistamine
- Pane želatiinilehed külma vette likku. Kalla koored kastrulisse. Lisa suhkur, apelsinikoor, vanillisuhkur ja kuumuta segades, kuni suhkur on lahustunud. Kui želatiinilehed on mõned minutid paisunud pigista nad kuivemaks ja tõsta kuuma koore sisse. Sega, kuni želatiin on lahustunud. Vispelda kitse toorjuust ühtlaseks kreemjaks ja sega siis koore-želatiiniseguga. Kalla veega niisutatud vormidesse. Tõsta jahedasse vähemalt mõneks tunniks.
- Serveerides tõsta peale õhukesteks sektoriteks lõigatud viigimarju, puista peale pistaatsiapähkleid ja nirista peale mett.
Postitus sündis koostöös Chavroux´ ga.
Vasta