Värsked ahjusoojad küpsetised on alati hea mõte ja eriti siis, kui need maitsevad nii mõnusalt kokkukõlavalt, nagu kitsejuustu, päikesekuivatatud tomati ja oliividega täidetud rullid. Valmistamisaeg ei ole märkimisväärne, kui kasutada valmis pärmi-lehttainast. Võimalusel eelista kindlasti võiga tehtud tainast. Täidiseks on aga kreemine Chavroux 100% kitsepiimast tehtud toorjuust, millele annavad omalt poolt veel maitselisa päikesekuivatatud tomatid ja oliivid. Chavroux kitsejuust on maheda maitsega toorjuust, mis sobib suure tõenäosusega ka neile, kes muidu kõige suuremad kitsejuustu sõbrad ei ole. Kitsejuustu maitse on toorjuustu puhul aimatav, aga väga mahe ja nauditav. Kasutada võib nii naturaalset kitsejuustu või siis ka viigimarjamaitselist, mis annab omalt poolt veel mõnusa magusa maitsenüansi kitsejuusturullidele. Näpuotsaga võib rullidele ka riivitud parmesani juustu lisada ja maitseürdiks sobib siia kooslusesse kas tüümian või pune.

Sellised rullid sobivad hästi ka külalistele pakkudes väikeseks eelroa suutäieks. Eriti kui nad on veel ahjusoojad. Suure tõenäosusega kaovad need laualt üsna kiirelt, nii et tasub kohe suurem kogus valmis küpsetada. Soovi korral võib rullidele lisada veel toorsuitsusinki või siis näiteks ka Kreeka pähkleid, mis annavad rullidele mõnusa krõmpsuva tekstuuri.

Kitsejuusturullid päikesekuivatatud tomati ja oliividega

Aeg kokku 20 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 400 g võiga pärmi lehttainast
  • 150 g Chavroux kitsepiimast toorjuustu
  • 200 g päikesekuivatatud tomateid tükeldatuna
  • 100 g oliive tükeldatuna
  • 50 g riivitud parmesani juustu
  • 1 muna lahtiklopituna
  • Värsket tüümiani või punet

Valmistamine

  • Rulli jahusel pinnal tainas pisut õhemaks. Määri tainale toasoe kitsejuust. Jaota sinna peale tükeldatud päikesekuivatatud tomatid ja oliivid. Puista peale veidi hakitud tüümiani või punet ja riivitud parmesani juustu. Keera tainas rulli ja lõika ca 1-1,5 cm paksused tükid. Aseta ahjuplaadile ja määri pealt munaga. Tõsta eelkuumutatud ahju 200 kraadi juurde ja küpseta soovitavalt pöördõhuga 10-12 minutit või kuni rullid on kuldsed ja küpsed. Serveerides lisa veel värsket tüümiani või punet.

Postitus sündis koostöös Savenciaga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.