Kohevad juustupuhvid on saanud meie pere lemmikuks ja valmivad need keedutaina põhimõttel. See on mõnus suutäis, mida sobib sättida näiteks suupistelauale. Meil on see saanud ka lapse sünnipäevapeo üheks kohustuslikuks ampsuks. Soovi korral võib seest tühjaks küpsenud juustupuhve ka täita. Täitmiseks sobivad erinevad toorjuustukreemid, aga ka kala- või singikreem. Tänu cheddar juustule küpsevad juustupuhvid pilkupüüdvalt kuldkollaseks ja toovad välja mõnusa cheddar juustu parimad omadused.

Taina valmistamisel on minu jaoks kõige suurem väljakutse munade tainasse segamine, mis ei ole mitte keeruline, küll aga päris head rammu nõudev ettevõtmine. Munad tuleb nimelt ükshaaval taina sisse segada ja iga järgmine muna tuleb lisada siis, kui eelmine muna on tainaga täielikult segunenud. Võtab naha kergelt märjaks, aga selle eest käte ramm kasvab 🙂

Pätsikesed võid peale vormimist veel märja käega pealt lamedamaks patsutada, et pallikesed võimalikult ümarad oleksid. Soovi korral võib juustu ka pätsikestele peale puistata.

Gougere´id ehk juustupuhvid cheddar juustuga

Portsjonit 8

Koostisosad

  • 100 g võid
  • 2,5 dl vett
  • ½ tl soola
  • 2,5 dl jahu
  • 4 suuremat muna
  • 100 g riivitud Cheddari juustu
  • Värsket hakitud tüümiani
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

  • Aseta poti või pannipõhjale vesi, või ja sool ning lase keema tõusta. Alanda kuumust keskmiseni ning lisa jahu. Sega puulusikaga, kuni tainast vormib pall, mis lööb anuma külgedelt lahti. Sega edasi keskmisel kuumusel paari minuti jooksul. Tõsta pott või pann tulelt ja jahuta tainast paari minuti jooksul tainas pidevalt segades. Kui tainas on soe ja mitte enam kuum, lisa ükshaaval munad. Iga järgmine muna lisa siis, kui eelmine muna on korralikult taina sisse segatud. Kui munad on taina sisse segatud, lisa riivitud juust, hakitud värske tüümian ja paar keerdu musta pipart pipraveskist. Vormi tainast teelusika abil või käte vahel väikesed pallikesed ja tõsta need küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.
  • Eelkuumuta ahi 220-210 kraadini, aseta juustupuhvid ahju ja küpseta 10 minutit. Alanda kuumust 170 kraadini ja küpseta veel ca 15 minutit, kuni juustupuhvid on kuldsed.

Postitus sündis koostöös Deline OÜ-ga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.