Talv rühib vaikselt, aga järjekindlalt kevade poole ja kuigi vahel tundub kevadpäike ja soojus veel lootusetult kaugel olevat, on tegelikult mõnel päeval juba kergelt kevade hõngu õhus tunda. Tihased säutsuvad ja päev on pikem ning nii hakkab ka keha järjest enam igatsema pisut kergemaid ja kevadisemaid toite. Üheks selliseks maitsvaks, kiirelt valmivaks ja kergeks kõhutäieks on kana-nuudlisupp roheliste krõmpsuvate köögiviljadega. Juba oma erkrohelise välimusega on sel supil kevade nägu. Maitselt on supp aga mõnusalt nüansirohke ja supi võtmekomponendiks on hea maitseküllane puljong. Mina kasutasin Maggi kanapuljongit, mille valmistamisel on kasutatud vabajooksu kanasid ja mis on palmiõlist ja loomulikult ka maitsetugevdajatest prii. Samamoodi võid kasutada ka köögiviljapuljongit. Puljongit maitsestasin omalt poolt veel ingveri ja küüslauguga, mis annavad leemele eriti hõrgu nüansi. Kusjuures kanapuljongile sobib väga hästi just ingveri maitse. Ka ise kanapuljongit keetes lisan alati maitseköögiviljade hulka ingverit.
Supis võib edukalt ära kasutada eelmisest päevast järele jäänud kana, aga samamoodi võib ka kanafilee värskena lisada. Köögivilju lisades võib aga oma eelistusi silmas pidada ja siia suppi sobivad ühtmoodi hästi nii minu poolt lisatud brokoli, suhkruhernes ja paksoi, aga samamoodi võid kasutada noort kapsas, porgandiribasid, rohelisi herneid, spinatit, suvikõrvitsat või muid oma lemmikuid köögivilju. Ära ainult köögivilju liiga pehmeks keeda, kergelt krõmpsuv vili on palju maitseküllasem ja nii jäävad alles ka väärtuslikud toitained.
Kerge kana-nuudlisupp roheliste köögiviljadega
Koostisosad
- 1 liiter lMaggi kana- või köögiviljapuljongi kuubikust valmistatud puljongit 2 kuubikut
- 2 küüslauguküünt viilutatuna
- Väike jupp ingverit viilutatuna
- 1 kanafilee tükeldatuna
- 200 g muna- või ramen nuudleid
- 1 brokoli õisikuteks eraldatuna
- 1 paksoi tükeldatuna
- 100 g suhkruherneid poolitatuna
- 2 keedetud muna poolitatuna
- Sojakastet
- Idusid
- Hakitud rohelist sibulat
- Tšilliõli või seesamiõli maitsestamiseks soovi korral
Valmistamine
- Kalla puljong pott. Lisa küüslauk ja ingver ja kuumuta keemiseni. Alanda siis kuumust ja lase puljongil tõmmata 5-10 minutit. Tõsta vahukulbi abil ingver ja küüslauk välja. Kuumuta puljong taas keemiseni ja tõsta puljongi sisse väikeseks tükeldatud kanafilee. Keeda paar minutit ja lisa siis nuudlid. Keeda paar minutit (nuudlite keemise aega võid pakendilt vaadata). Lisa mõni minut enne tulelt võtmist ka paksoi, brokoli ja suhkruherned. Köögivilju ära üle 3-4 minuti kuumuta. Tõsta pott tulelt, maitsesta suppi sojakastme ja soovi korral ka tšilli- või seesamiõliga. Jaota supp kaussidesse ja lisa igale supiportsjonile poolitatud keedetud muna, idusid ja rohelist sibulat. Serveeri kohe.
Postitus sündis koostöös Maggiga.
Vasta