Sõbrapäev on see päev, kus oma armsaid üllatada ja meeles pidada. Mida võib muidugi ka igal teisel päeval teha. Üks mõnus ja igati südamesõbralik brownie võiks hästi sõbrapäevaüllatuseks sobida.

See brownie jälgib mõistliku maiustamise põhimõtteid ja võib liigituda vaat et tervislikuks maiuseks, sest jahu sinna lisatud ei ole ja maapähklivõi ning tume šokolaad on küll kalorirohked, aga samas täiesti tervislikud valikud. Maapähklivõi asemel võib ka tahinit ehk seesamiseemnepastat kasutada. Maitsev on see pisut nätske olemisega browie küll! Just selline, et haarad väikese tüki kohvi kõrvale ja siis naudid iga suutäit. Nii et kui sõbrapäevaplaanid veel tegemata, siis just selline brownie võiks kaunistada sinu sõbrapäevalauda. Valmistamine ei tohiks kellelegi üle jõu käia.

Maapähklivõi brownie

Aeg kokku 25 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 2,5 dl maapähklivõid või tahinit
  • 0,5 dl pruuni rafineerimata suhkrut
  • 2 sl vedelat mett
  • 1 tl vanillisuhkrut
  • 2 muna
  • 3 sl naturaalset kakaopulbrit
  • 1 kuhjaga supilusikatäis mandli- või kookosjahu
  • 0,5 tl soodat
  • Näpuotsaga soola
  • 50 g tumedat šokolaadi hakituna

Šokolaadikatte jaoks:

  • 100 g tumedat šokolaadi
  • 30 g võid
  • Granaatõunaseemneid

Valmistamine

  • Sega kausis tahini, suhkur, mesi, vanillisuhkur ja munad ühtlaseks.. Lisa segu sisse kakaopulber, mandli- või kookosjahu, soola ja sooda. Sega, kuni tainas on ühtlane. See nõuab üsna tugevat randmetööd, kuna segu on päris paks Lisa ka hakitud šokolaad. Kalla küpsetuspaberiga kaetud väiksemasse vormi (ca 15×10 cm). Kui tainas tundub liiga kleepuv, siis võid seda laiali lükaga õliga määritud spaatliga.
  • Küpseta eelkuumutatud ahjus 170 kraadi juures 20-25 minutit. Brownie sisu võib jääda veidi nätske, seega ära üle küpseta.
  • Jahuta veidi. Sulata siis väiksemas kausis hästi madalal kuumusel või vesivannil või ja hakitud tume šokolaad. Nirista browniele ja puista peale granaatõunaseemneid.
  • Säilita kinnises karbis jahedas.

Browniele omaselt on ka see küpsetis pisut nätske olemisega. Kui esmasest maiustamisest browniet üle jääb, tasub seda hoida õhukindlalt suletud karbis ja külmkapis. Siis säilib ka see mõnus nätske oleks. Õhu käes ja katmata hoides kuivab brownie ära ja siis ei ole ta enam nii mõnus. Vähemalt minu arvastes 🙂

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.