Kuigi veebruar on meil vägagi talvekuu ja aeg-ajalt taas tuisuseks kiskuv ilm annab sellele ainult kinnitust, siis annab samas pikemaks nihkunud päev ja lisandunud valgus järjest enam aimu sellest, et kevad ei ole enam kaugel. Isegi lumikellukesi olla mõnes kohas nähtud.

Igal juhul mõjub see kõik nii, et toidusedel kipub minul küll järjest enam kergema ja värskema poole kalduma. Ei isuta enam nende tummiste toitvate hautiste järgi, vaid keha küsib ikka pisut kergemat ja värskemat kraami, olgu selleks siis vitamiinidest pungil salat või hoopis mõnus kevadroheline püreesupp.

Selle supi plussiks on valmistamise lihtsus ja kiirus. Lisaks saab siin ära kasutada toidutegemisest järele jäänus rohelise sibula valged osad. Kui need algselt või sees vaiksel kuumusel läbi hautada, suudavad nad anda supile väga nauditava maitse. Erkrohelise värvuse eest hoolitsevad sügavkülmutatud herned ja tummisust aitab lisada kartul. Koore asemel võid kasutada kas kookospiima või koort, mis siia kooslusesse ka väga hästi sobitub. Kookospiimaga valmistades ja või asemel taimset asendajat kasutades saad lihtsa vaevaga supi ka täistaimseks komponeerida. Kui sul on kapis värsket spinatit, võid ka seda supi sisse poetada ja kui ärategemist ootab jupike porrut, lisa see koos rohelise sibulaga või sisse hauduma.

Eriti lihtsaks ja mugavaks teeb supi valmistamine Maggi puljongikuubiku kasutamine. Kui veel mõni aeg tagasi ei olnud puljongikuubik meie kodus just liiga sage külaline, siis parandatud koostisega, maitsetugevdajatest ja palmiõlidest priiks tehtud puljongikuubikud on igati asjalik abiline neil hetkedel, kui endal ei ole mahti puljongikeetmist ette võtta. Maggi kana puljongikuubiku valmistamisel on kasutatud vabapidamisel olevaid kanu ning köögiviljapuljongil on mõnusalt intensiivne köögiviljade maitse. Aitavad iga supi maitseküllaseks teha.

Mina kasutasin supis Maggi kanapuljongit, mille valmistamisel on kasutatud vabajooksu pidamisel peetud kanadest valmistatud puljongit
Täistaimse versiooni supist võid teha Maggi köögiviljapuljongit kasutades. Sellel on hästi mõnus intensiivne köögiviljade maitse

Supile lisandeid valides võid olla improviseeriv. Mina lisasin keedetud vutimune (vutimune keedan alati taimeriga, tõstan keevasse vette ja keetmise aeg on 2 minutit 40 sekundit) ja hernevõrseid, aga sama hästi sobivad supiga sobitamiseks ka krutoonid või siis röstitud seemned või ka idud.

Rohelise herne püreesupp

Aeg kokku 19 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 5-6 rohelise sibula valget ja helerohelist osa hakituna
  • 30 g võid taimse variandi puhul asenda taimse võiga
  • 2 keskmise suurusega kartulit tükeldatuna
  • 1 liiter lMaggi kana- või köögiviljapuljongit 2 kuubikut
  • 400 g rohelisi herneid sügavkülmast
  • 2 dl 35%-list koort taimse variandi puhul asenda kookospiima või -koorega
  • Soola ja pipart
  • Serveerimiseks keedetud vutimunasid ja hernevõrseid

Valmistamine

  • Kuumuta poti põhjas või ja hauta vaiksel kuumusel rohelist sibulat 7-10 minutit. Ära pruunista. Lisa tükeldatud kartul, kuumuta läbi ning kalla siis peale kuum puljong. Lase keema tõusta, alanda kuumust, kata pott kaanega ja keeda, kuni kartul on pehme. Lisa herned ja keeda veel umbes 5-7 minutit. Püreesta supp ühtlaseks, kalla juurde koor ja kuumuta veel korra keemiseni. Maitsesta soola ja pipraga. Serveerides lisa supile keedetud vutimuna ja hernevõrseid.

Postitus sündis koostöös Maggiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.