Hinkaalid ja pelmeenid on üks neid toite, mis võiks alati sügavkülmas varuks olla kiirete argiõhtu lahenduste jaoks. Ideaalis võiks kõik ju algusest lõpuni ise valmis teha, aga olgem ausad, et pelmeenitegu on ikka selline pühapäevane ettevõtmine, mis vajab aega ja pühendumist ja juhtub kõigil, et korisev kõht ja ajapuudus viitavad sellele, et tahaks midagi kiiret ja samas loomulikult ka maitsvat. Sellisel hetkel aitavad edukalt selle väikese mure lahendada sügavkülma varutud hinkaalid. Või pelmeenid. Tee neist lihtsalt suppi.

Lihtne ja toimiv kooslus – puljong, roheline sibul ja hinkaalid. Lisa vaid veidi hapukoort
Aasiapärases köögiviljasupis maitsevad hinkaalid ka suurepäraselt

Alustuseks siis aasiapärarases leemes hinkaalid, kus mõnus ja maitsev köögiviljasupp saab toekust hinkaalidest. Hästi lihtne ja kiire valmistada ja samas sobituvad maitsed igati veatult siin aasiapärases köögiviljasupis koos hinkaalidega. Selline supp sobibki hästi argiõhtu päästjaks kui ei ole mahti suuremat toidutegu ette võtta ja tahaks midagi kiiret ja maitsemeeli paitavat. Tänu köögiviljadele ka pisut tervislikumat, kui lihtsalt pannile sätitud pelmeenid või hinkaalid.

Siin supis on kasutatud lambalihaga hinkaale, aga väga hästi sobivad ka klassikalised hinkaalid

Hinkaalid aasiapärases köögiviljasupis

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 3

Koostisosad

  • 1 pakk Vici lambalihaga hinkaale
  • Väike jupp ingverit hakituna või riivituna
  • 3-4 küüslauguküünt hakituna
  • 1 liiter kana- või köögiviljapuljongit
  • 3 sl sojakastet
  • 2 porgandit ribadena
  • 200 g värsket spinatit
  • Hakitud rohelist sibulat
  • Vajadusel soola
  • Õli praadimiseks
  • Seesamiseemneid

Valmistamine

  • Kuumuta potis keskmisel kuumusel õli. Lisa potti küüslauk ja ingver ning hauta kuni need on läbipaistvad umbkaudu 2-3 minutit. Kalla potti puljong, sojakaste, porgand ja roheline sibul. Lase keema tõusta. Tõsta potti ka hinkaalid ja keeda 6-8 minutit, kuni hinkaalid on pehmed ja läbi keenud. Tõsta taldrikutesse, puista peale seesamiseeneid ja täiendavalt rohelist sibulat. Serveeri kohe.

Teine ja veel lihtsam argiõhtu kõhumure päästja on puljongis ja rohelise sibulaga supp. Siin on tegelikult jälgitud klassikalise puljong pirukaga loogikat, ainult et piruka aseme on siin koosluses hinkaalid, mis oma olemuselt järgivad ju ka piruka loogikat ehk siis tainas liha 🙂 Igal juhul ei pea kahtlema, et seegi kooslus sobitub kokku veatult ja liigset panustamist ei aja ega töövõtete osas ei nõua. Maitseb samas imehästi, eriti kui rohelise sibulaga liialt ei koonerda.

Hea tummine kana- või ka veisepuljong, mahlased keedetud hinkaalid või pelmeenid, lisaks veel ohtralt hakitud rohelist sibulat, juurde hapukoort – no on maitsev kooslus ja valmistamiseks ei kulu rohkem aega, kui kulub hinkaalide või pelmeenide keetmiseks. Tõenäoliselt saab sellest ka laste lemmik, sest kes siis pelmeene ei armastaks.

Hinkaalid kanapuljongi ja rohelise sibulaga

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 2

Koostisosad

  • 400 g Vici traditsioonilisi hinkaale või pelmeene
  • 8 dl kvaliteetset kana- või veisepuljongit
  • Hakitud rohelist sibulat ja/või murulauku hakituna
  • Serveerimiseks hapukoort
  • Värskelt jahvatatud musta pipart

Valmistamine

  • Kuumuta potis soolaga maitsestatud vesi keemiseni. Tõsta sinna sisse hinkaalid või pelmeenid ja keeda neid 6-8 minutit (jälgi pakendi instruktsioone). Kurna sõelal. Samal ajal kuumuta teises potis puljong. Tõsta hinkaalid või pelmeenid kaussi ja kalla peale kuum puljong. Puista peale hakitud rohelist sibulat või murulauku ja paku juurde hapukoort.
Ajab ju neelatama 🙂

Postitus sündis koostöös Viciga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.