See on hõrk, küllusik ja maitsemeeli hellitav panniroog, kus ühel pannil saavad kokku kanaliha, seened, valgest veinist maitset saanud koorene kaste ja kastme sisse sulanud brie juust.

Ei pea vist mainima, et tulemuseks on maitsetest pungil ja hästi just jahedamasse aega sobiv panniroog, mida võib serveerida nii köögiviljade, kartulipüree, pasta või ka riisiga.

Siin kastmes kasutasin ma Ile de France mahedat ja eriti kreemist viilutatud brie juustu, mida on hästi lihtne kastme sisse pudistada. Rebid viilud pisut väiksemaks ja sätid kooresesse kastmesse, kuhu juust siis omakorda ära sulab.

Kooreses brie juustu kastmes kana ja seened

Aeg kokku 45 minutes
Portsjonit 6

Koostisosad

  • 6 nahata ja kondita kanakintsu
  • Oliiviõli
  • 2-3 sl võid
  • 300 g pruune šampinjone
  • 1 sibul hakituna
  • Peotäis värsket tüümiani või 1-2 tl kuivatatud tüümiani
  • Tšillihelbeid soovi korral
  • 2-3 küüslauguküünt hakituna
  • 2 dl valget kuiva veini
  • 3 dl köögikoort või 35%-list koort
  • 150 g viilutatud Ile de France Brie juustu
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli. Maitsesta kanakintsud soola ja pipraga. Prae õli seest mõlemalt poolt kuldseks. Selleks kulub 3-5 minutit mõlemale poolele. Lisa pannile 1 sl võid ja lase sel pruunistuda kanakintsude ümber mõne minuti jooksul. Tõsta kana pannilt taldrikule. Lisa samale pannile tükeldatud seened. Lase umbes 5 minutit pruunistuda ja ära vahepeal sega. Lisa siis pannile veel 1-2 sl võid, sibul, tüümian ja maitsesta pannitäis soola, pipra ja tšillihelvestega. Lase küpseda umbes 5 minutit. Lisa pannile ka küüslauk ja küpseta veel paar minutit, kuni seened on parajalt karamellistunud või sees.
  • Kalla peale vein ja lase kümmekond minutit kokku keeda. Lisa siis koor ja väiksemaks rebitud brie juustu tükid. Säti sinna koore-juustukastme sisse kanatükid ja tõsta siis pannitäis eelkuumutatud ahju 180 kraadi juurde umbes 20 minutiks, kuni kana on läbi küpsenud.
  • Serveeri kana kas pasta, riisi, kartuli või köögiviljadega. Serveerides lisa veel värsket tüümiani.

Postitus sündis koostöös Ile de France juustudega.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.