Taaskord üks lihtne ja alati toimiv kooslus, kus mundris ahjukartulile on täidiseks kodujuust ja külmsoolalõhe. Juurde võid pakkuda veel keedetud muna ja toitev mõnus õhtu- või lõunasöök ongi valmis.
Meil on mundris kartulid erinevate täidistega sagedasti menüüs. Mundris kartul piltlikult valmistab end ise ehk siis lükkad kartuli ahju ja mõneks ajaks unustad selle. Täidiseks saab kombineerida erinevaid lemmikuid. Mulle meeldib just soolakas külmsuitsulõhe koos kodujuustu ja munaga. Hästi lihtne ja alati toimiv kooslus.
No ja suvel ei saa salata, et värske soolakurk kulub sinna taldrikutäiele ka igati ära. Ja maitselisa annavad kapparimarjad, mis on kala juures ka alati õigustatud lisand.
Kalana kasutasin Viči külmsuitsu lõhefileed, mis on hästi maitsev ja mugav võimalus näiteks suvisel ajal head kala käepärast hoidma. Isegi meie suhteliselt väikese valikuga külapoes on see olemas ja maitse ei jää sel kalal sugugi alla lahtiselt ja värskena müüdavatele soola või külmsuitsulõhedele.
Ahjukartul kodujuustu ja külmsuitsulõhe täidisega
Koostisosad
- 2 suuremat kartulit pestuna
- 200 g kodujuustu
- 2-3 sl hapukoort
- 160 g Viči õrnsoolalõhet õhukeste viiludena
- 2 sl kappareid
- Soovi korral keedetud muna
- Õli
- Soola ja pipart
Valmistamine
- Pese kartulid hoolega, piserda õli ja soolaga, torka kartulisse kahvli või noaga mõned augud ning küpseta 180-kraadises ahjus ca 1 tund, kuni kartul on pehme. Võid kartuleid vahepeal keerata, et and ühtlaselt küpseksid. Sega kodujuust hapukoorega ja vajadusel lisa ka veidi soola. Tõsta kartulid ahjust, tee kartulitesse ristlõige ja suru pisut kartuli sisu välja. Tõsta sinna peale kodujuustu ning sinna peale säti õrnsoolalõhe viilud. Viimistle kapparitega ja soovi korral säti kõrvale veel keedetud muna. Serveeri kohe. Hästi sobib sinna juurde veel värske soolakurk.
Postitus sündis koostöös Vičiga.
Vasta