Maitsev suvine salat, kus noored kartulid saavad endale seltsiks külmsuitsulõhe, keedetud muna, suvemagusad aedoad ja loomulikult veel värsket kurki ja redist, mis on suvel pea kohustulikud salatikomponendid.

Suvel on selline salat mõnusaks kiireks vahepalaks või õhtusöögiks ja eriti nauditav on see siis, kui kurgid, oad või ka kartulid juba oma peenralt korjatud on. Meil lisandub veel see pluss, et ka kanamunad tulevad enda kanadelt.

Viči külmsuitsulõhe koos munaga annavad salatile toekust ja nii polegi midagi muud enam juurde vaja pakkuda.

Salat noore kartuli, külmsuitsulõhe ja koorekastmega

Aeg kokku 15 minutes
Portsjonit 4

Koostisosad

  • 160 g Viči külmsuitsulõhet õhukeste viiludena
  • 600 g noort või delikatesskartulit keedetuna
  • 1 Rooma salati pea väiksemaks rebituna
  • 10 redist õhukeste viiludena
  • 2-3 lühikest kurki õhukeste viiludena
  • 200 g aedubasid
  • 4 keedetud muna
  • Värsket tilli

Salatikaste:

  • 4 sl oliiviõli
  • 1-2 sl veiniäädikat või sidrunimahla
  • 1-2 tl sinepit
  • 1 tl suhkrut
  • Soola ja pipart

Valmistamine

  • Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees. Nõruta ja jahuta. Tükelda. Keeda ka aedubasid soolaga maitsestatud vees 5 minutit. Jahuta külma vee all ja vajadusel tükelda.
  • Sega kokku koorekastme ained.
  • Rebi Rooma salat väiksemateks tükkideks ja sega kartulite, kurgi ja redisega. Kalla peale koorekaste ja sega läbi. Laota taldrikutele. Säti sinna veel lisaks lõhefilee, aedoad ja viimasena säti troonima keedetud muna. Puista peale ohtralt hakitud tilli ja serveeri kohe.

Postitus sündis koostöös Vičiga.

Vasta

Sinu e-maili aadressi ei avaldata.